Chivu ipak u Romi

NOGOMETNA saga vezana uz rumunjskog reprezentativnog braniča Christiana Chivua (22) u ponedjeljak popodne dobila je novi nastavak.

Jutros je Ajax objavio da će stopirati transfer Chivua u AS Romu, jer talijanski klub nije pružio bankovnu garanciju.

"Nakon što smo primili novu uplatu, Ajax i AS Roma složili su se da posudba Chivua odmah stupi na snagu. Chivu će u Romi biti sljedeća četiri mjeseca, odnosno do zimske stanke. Do tog vremena Ajax i Roma moraju dogovoriti konače uvjete prijalaza rumunjskog reprezentativca u talijanski klub", objavio je u ponedjeljak poslijepodne Ajax.

Ugovor o prodaji Chivua, vrijedan 18 milijuna eura, Ajax je s Romom potpisao još 8. srpnja. No, samo dva dana kasnije Fifa je zabranila Romi da sklapa međunarodne transfere, jer još uvijek duguje novac jednom peruanskom klubu. Budući da u međuvremenu u Ajax nije stigla valjana bankovna garancija, amsterdamski klub je objavio da će zahtijevati da se Chivu vrati u njihove redove. No, u ponedjeljak poslijepodne situacija se dramatično promijenila i Chivu će ipak preseliti u Rim. Zasad samo na posudbu. No, velika je vjerojatnost da će to biti kako je i planirano, na idućih pet godina.

Pročitajte više