Cibalia pobjedom protiv Međimurja potvrdila nedjeljni bod iz Maksimira, Zadar poražen kod Lokomotive

U PRVIM dvama današnjim utakmicama 13. kola Prve hrvatske nogometne lige Cibalia je u Vinkovcima pobijedila Međimurje s 3:0 (strijelci Prgomet, Kresinger i Husić) dok je Lokomotiva na Maksimiru bila bolja od Zadra s minimalnih 1:0 zahvaljujući pogotku Nina Bule iz jedanaesterca.

> Tijek utakmica

Tek nešto više od tisuću gledatelja došlo je pogledati utakmicu u Vinkovcima u kojoj se četvrtoplasirana Cibalia lako obračunala s gostima koji na strani u tekućoj sezoni HNL-a i dalje nemaju nijedan bod.

Čakovčani su puno bolje ušli u susret, bolje su stajali na terenu, ali do poluvremena ipak su bili u minusu iz dva pogotka. Na identičan način, dok su gosti imali terensku inicijativu, nogometaši Cibalije dvaput su iz kontre zabili. Prvo je Prgomet u 11. minuti iskoristio grešku obrane Međimurja da bi isti igrač u 33. minuti probio lijevu stranu obrane gostiju i preciznim centaršutom pronašao u sredini Dinu Kresingera kojem nije bilo teško svladati Vuljanka. U nastavku je iz slobodnog udarca u 67. minuti Husić krasnim udarcem potvrdio pobjedu Cibalije.

Manje od 200 gledatelja došlo je na Maksimir pogledati dvoboj Lokomotive i Zadra.  U prilično tvrdoj i nezanimljivoj utakmici pogodak odluke pao je u 70. minuti. Stoper Zadra Puljić našao se u duelu s Tomislavom Havojićem, a glavni sudac Alen Gerek pokazao je na bijelu točku. Sumnjiva je to odluka bila, zbog prosvjeda nakon nje isključen je trener Zadra, a Nino Bule je zadržao koncentraciju i mirnom realizacijom donio pobjedu Zagrepčanima.

Pročitajte više