Pet i pol godina bez pobjede pod Tornjem: Cibona izgubila u domaćoj premijeri Europa Cupa

Foto: Hina

 KOŠARKAŠI Cibone poraženi su u prvoj domaćoj utakmici u FIBA Europe Cupu, koji je osnovan ove godine kao treće kontinentalno klupsko natjecanje. Nakon pobjede kod Benfice u prvom kolu, "Vukovi" su na svom parketu pred oko 700 gledatelja izgubili od Antwerp Giantsa sa 78:92.

Cibosi su bez domaće pobjede u nekom europskom natjecanju čak pet i pol godina. 
 
Cibona je dobila prvu četvrtinu 25:18, a onda dopustila "Divovima" da se približe do poluvremena. Unatoč dominaciji pod obručem, Cibonini igrači su brojnim promašajima dali gostima priliku da se vrate u utakmicu. Belgijci su polako stizali prednost 'vukova' u prvom poluvremenu, a onda eksplodirali u trećoj četvrtini i preokrenuli utakmicu dobivši treću dionicu sa 28:16. Na otvaranju posljednje pobjegli su Zagrepčanima na +12, 59:71. Par minuta kasnije bilo je i +15 za Antwerp koji je lako obranio prednost do kraja.
 
Najbolji igrač Cibone bio je Marko Jagodić-Kuridža s 23 koša i 11 skokova, a James Florence ubacio je 22 poena. Goste su do pobjede presvodili Vaughn s 24 koša i Basabe s 20 poena.

Novu priliku za prekid crnog domaćeg niza Cibona će imati sljedeće srijede, kad će u Draženovom domu ugostiti mađarski Sopron u 3. kolu FIBA Europe kupa.

Pročitajte više