Cico: Brončani su imali pojedince, a naša snaga je kolektiv

ZLATKO KRANJČAR bio je proteklih dana od strane portugalskih novinara najtraženija osoba. Uoči prijateljske utakmice koju naša reprezentacija u subotu igra s pulenima Felipea Scolarija, za Cicom je po Espinhu vladala opća pomama.

Nadamo se da našem izborniku sunce i potuglasko vino ipak nije udarilo u glavu, te da će s stadiona u Comibri otići uzdignute glave i s ostvarenim ciljem. Iako Portugal ne može računati na svoje najveće zvijezde Figa i Deca, nova Scolarijeva uzdanica je talentirani veznjak Tiago Mendes.

Postoji velika opasnost da će Mendes u svom prvom reprezentativnom nastupu krenuti po izbornikovu naklonost, a prema informacijama iz portugalskog tabora, na treningu se već u duetu s Paluetom pokazao kao izvrstan. Iako napad nije njegova pozicija u Lyonu, brazilski izbornik ima svoju provjerenu taktiku.

Kako javlja Slam Sports, dvije ponajbolje momčadi kvalifikacija za SP međusobnim ogledom započinju svoje pripreme za Njemačku.

Portugal je bez poraza došao do prvog mjesta u skupini, uz postignutih 35 golova u 12 utakmica. Njihova mreža tresla se tek pet puta. No, iako je momčad na prošlom SP-u ispala već u prvom krugu, čeka je potvrda sjajnog rezultata sa Eura 2004.

Utakmica s Hrvatskom, a kasnije i sa Sjevernom Irskom, Scolariju su idealna prilika za razradu taktike.

"Ova dva susreta od iznimne su važnosti za naše pripreme. Tražimo pobjede koje će podignuti naše samopouzdanje. Sada je idealna prilika da poradimo na svojim slabostima." - kazao je Miguel Monteiro, inače obrambeni igrač Valencije.

Kako javlja Slam Sports, naš izbornik također shvaća važnost susreta koji je ispred njega. "Portugal ima kvalitetu i koristi taktiku s kojom se tijekom kvalifikacija nismo susreli. Nikako ne bismo voljeli da se s njima nađemo u nekoj od skupina SP-a. Najbolje bi bilo da se nađemo u finalu." - kazao je uvijek raspoloženi Cico, a više je puta istaknuo i da je snaga njegove momčadi isključivo u zajedništvu.

"Moram reći da je kolektiv ono što nas stalno tjera naprijed. Iako smo 1998. u Francuskoj imali pojednice koji mogu odlučiti utakmicu, danas je riječ isključivo u zajedništvu." - kazao je Cico.

Pročitajte više