"Nadam se da je Pršo iskren kad kaže da jedva čeka Portugal!"

IZBORNIK naše nogometne reprezentacije Zlatko Kranjačar u srijedu je objavio popis igrača koji putuju za Coimbru, gdje ih 12. studenog čeka prijateljski susret s europskim viceprvakom. Kranjčaru se u prostorijama HNS-a pridružio i Aljoša Asanović, desna ruka izbornika mlade reprezentacije Slaven Bilića, koji je pak novinarima izdiktirao sastav za dokvalifikacijske utakmice za EP 2008.

Glavni tajnik HNS-a donio je lijepe vijesti vezane uz zdravstveno stanje izbornika Bilića, koji je prije nekoliko dana operiran u Zagrebu.

"Zdravstveno stanje Slavena Bilića je sve bolje. Danas je ustao, i ako sve bude prema planu, trebao bi se angažirati za dokvalifikacijske utakmice koliko mu to zdravlje dopusti. Ipak, vjerujem da njegov stručni stožer na čelu s trenerom/tajnikom Aljošom Asanovićem može sve obaviti kako treba." - kazao je Srebrić.

Dobrih vijesti nije nedostajalo niti kod izbornika Kranjčara, koji nije krio svoje oduševljenje Pršinom izjavom kako jedva čeka zaigrati u Portugalu.

"Nadam se da Pršo to nije izjavio samo radi novinara. Koncepcija momčadi doživjela je samo jednu promjenu. Umjesto tri, na put vodim dva vratara, s čime nikako ne želim umanjiti Diduličinu kvalitetu. Zaista nema potrebe za trećim golmanom." - započeo je Cico svoj razgovor s novinarima.

"Utakmica s Portugalom od velike je važnosti, i jako sam sretan što igramo protiv tako jake i eminentne momčadi. To će biti prvi susret s reprezentacijom koja igra u formaciji 4-2-3-1, barem od kada ja vodim momčad. Na SP-u ćemo se susresti s momčadima koje igraju takav sustav, bitno je da budemo spremni za to. Dok sam vodio Zagreb, forsirao sam tu formaciju i osvojio prvenstvo." - kazao je Cico, ističući da u Portugal ide s ozbiljnim namjerama, kao što je to bilo tijekom kvalifikacija.

"Želim da budemo kompletni, odnosno, da se svi odazovu na već poslane pozive." - dodao je Kranjčar.

Za Portugal bi tako redom trebali krenuti: Tomislav Butina, Stipe Pletikosa, Robert Kovač, Igor Tudor, Josip Šimunić, Stjepan Tomas, Mario Tokić, Darijo Srna, Dario Šimić, Ivan Bošnjak, Anthony Šerić, Marko Babić, Jerko Leko, Ivan Leko, Niko Kranjčar, Jurica Vranješ, Dado Pršo, Ivan Klasnić i Boško Balaban. Predpozive je HNS poslao Joeyju Didulici, Mariju Bazini, Danijelu Pranjiću i Mladenu Petriću.

Protlekili tjedan Cico je s delegacijom HNS-a bio na slatkim mukama, odnosno, pohodio je njemačke kampove koji bi mogli biti potencijalna baza našim nogometašima za vrijeme trajanja Mundijala. Preostale su još četiri opcije, a kao favoriti navode se Velen i Wuppertal.

Aljoša Asanović naveo je igrače mlade reprezentacije koji su pozvani za dokvalifikacijske utakmice sa SiCG.

Put Beograda, tako bi trebali krenuti: Tomislav Vranjić, Velimir Radman, Filip Lončarić, Mladen Pelaić, Goran Vujanović, Dario Bodrušić, Luka Vučko, Vedran Ćorluka, Neven Vukman, Ivica Vrdoljak, Leon Benko, Ante Tomić, Ognjen Vukojević, Filip Marčić, Mario Grgurević, Luka Modrić, Josip Tadić, Karlo Primorac, Tomislav Bušić, Hrvoje Čale, Mladen Bartulović, Eduardo da Silva i Srđan Lakić. Predpozive su dobili Tomislav Labudović, Hrvoje Čustić, Mario Brkljača, Marko Marić, Stiven Rivić i Drago Papa.

Asanović je više puta istaknuo da je reprezentacija SiCG izuzetno dobra, ali i da su naši momci ipak bolji.

"Igrat će se dvije vrlo zanimljive utakmkice i mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo." - kazao je nakadašnji reprezentativac i brončani iz Francuske 98.

Srebrić je na samom kraju donio i nekoliko novosti vezenih uz kandidaturu za domaćinstvo EP-a 2012. godine. Kako tvrdi, u nedjelju, najkasnije u ponedjeljak, stići će odluka o tome koja tri kandidata ulaze u uži izbor. Zasada ih još uvijek ima pet.

"Neredi na Malti i u Budimpešti sasvim sigurno će utjecati na našu kandidaturu. Iako smo mi dali sve od sebe kako bi članovima disciplinskog suda objasnili uzroke i posljedice izgreda, oni su već utjecali na kandidaturu. HNS se ispričao nogometnim savezima Mađarske i Malte, kao i njihovoj javnosti. Pokušali smo objasniti da takve pojave nisu tipične samo za nas, već da se neredi događaju svugdje na svijetu. Što se, pak, tiče ostalih kandidata, među njima je već došlo do žestokih sućeljavanja, jer netko ipak mora otpasti." - zaključio je Srebrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara