Cico konačno uputio poziv Zoranu Mamiću?

NAKON brojnih medijskih prepucavanja koja su započela kada je Zlatko Kranjčar izjavio da za turneju u Hong Kongu računa na nekolicinu Dinamovih i par Hajdukovih igrača, glavni akteri afere su izgleda uspjeli pronaći zajednički jezik.

Zoran Mamić tijekom ponedjeljka je u Kući hrvatskog nogometa sjeo za stol s delegacijom HNS-a, a prema informacijama koje smo dobili od glavnog tajnika Zorislava Srebrića sastanak je, za razliku od nedavnih događaja, protekao u iznimno prijateljskom okruženju.

No, ono što će hrvatskoj javnosti biti zanimljivije od činjenice da se Mamić na sastanku pojavio s bocom Dom Perignona namijenjenoj našem izborniku, svakako je činjenica da je Dinamo popustio pritisku HNS-a, što bi u prijevodu značilo da će neki Dinamovci ipak krenuti prema Hong Kongu.

Srebrić nam, kao niti glasnogovornik Dinama Ado Kožul, nije kazao o kojim se točno igračima radi, no neki mediji špekuliraju s imenima Ivana Bošnjaka, Eduarda da Silve i Zorana Mamića. U tom slučaju, Dinamo ne samo da je popustio pritisku, već je reprezentaciji dao ono najbolje što ima.

Ukoliko je ta informacija istinica, svakako je pohvalna Cicina odluka da u reprezentaciju pozove Zorana Mamića, za kojeg su mu često predbacivali kako ga zaobilazi zbog sukoba s bratom mu Zdravkom.

"Dinamo je prihvatio odluku Saveza, jer svaka naša odluka automatski je pozitivna za određeni hrvatski nogometni klub. Savez nije imaginarno tijelo u hrvatskom nogometu, već sam vrh hrvatskog nogometa. Nakon sastanka naše delegacije s delegacijom Dinama, slobodan sam kazati da smo se jako dobro razumjeli." - izjavio je Zorislav Srebrić u razgovoru za Index.

Dinamovcima je naloženo da u javnost još uvijek ne izlaze s detaljnim informacijama, jer bi u utorak na tiskovnoj konferenciji HNS-a trebao biti objavljen definitivni sastav za Carlsberg Kup.

Izbornik Kranjčar, pak, tvrdi kako popis od 20 igrača ipak neće biti konačan do kraja tjedna, jer još uvijek čeka odgovore Šahtara i nekih drugih klubova.

Pročitajte više