Hong Kong "poludio" uoči dolaska hrvatske reprezentacije

NOGOMETNI fanovi diljem Azije skoro da su zaboravili na doček kineske nove godine. Carlsberg Cup 2006. koji se tradicionalno igra u Hong Kongu, donijet će dašak groznice koja vlada u Njemačkoj, ali i u ostalim zemljama sudionicama SP-a. 

U Hong Kongu nogomet je konačno zaživio, a domaćini turnira najviše se vesele upravo prvom odazivu hrvatske reprezentacije. Carlsberg Cup je, prema riječima organizatora, sastavljen na način da zadovolji apetite svih sudionika.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić više je puta istaknuo vrijednost nastupa u Hong Kongu, jer "činjenica je da Hrvatska mora upoznati igru s drugih kontinenata."

"Zbog toga smo pozvali dvije reprezentacije, sudionice Mundijala, koje će nastupom u Hong Kongu samo poboljšati svoje prireme. Ne zaboravimo na snažne, uvijek opasne Dance i selekciju Hong Konga." - kazao je generalni direktor turnira Solem Holm Jensen.

Utakmice Carlsberg Cupa na rasporedu su 29. siječnja. i 1. veljače, kada će na stadionu Hong Kong snage odmjeriti ponajprije Hrvatska i Koreja, jedna od četiri azijske reprezentacije koje idu u Njemačku, dok će se Danska i selekcija Hong Konga susresti u knock out fazi.

Solen Holm Jensen ponosan je na turnir koji su stvorili jer se u Aziji već dugo vremena živi za nogomet. Tome u prilog idu sjajni rezultati sa prošlog SP-a, ali i sve veća popularnost nogometa u zemljama Dalekog istoka.

"Nadam se kako će Carlsberg Cup uklopiti u veliku proslavu Kineske nove godine, kao i da će naredna godina biti sjajna za Hong Kong, kako za vrijeme sezone, tako i izvan nje. Carlsberg Cup neće označiti samo početak euforične nogometne godine, već će sudionicima dati priliku da u hodu formiraju i ispitaju svoju momčad.

Za momčadi koje idu u Njemačku pripremni susreti su od iznimne važnosti, dok će reprezentacija Danske ponovljati gradivo i ispravljati greške koje su je stajale nastupa na najljepšoj svjetskoj pozornici." - dodao je Jensen.

Naša reprezentacija po prvi puta će igrati turnir u Hong Kongu, za razliku od Koreje koja je debitirala daleke 1985., i od tada je nastupila još dva puta. Danci u Hong Kong stižu treći put, a ne treba podcijeniti domaćine, koji će igrati na krilima mnogobrojne publike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara