Cico: Zašto su igrači izgledali nemotivirano? Pitajte one koji su ih pripremali

"NEĆU ništa novo reći, mislim da je reprezentacija odigrala slabu utakmicu kao cijela momčad. Ne treba izdvajati pojedince. Nismo bili na razini zadatka, nismo pružili igru koja bi nam ostvarila željeni rezultat i moramo reći da smo si sami krivi. Podbacili smo", započeo je za Index Zlatko Kranjčar svoj komentar o atenskom debaklu Slavena Bilića i njegovih Boysa. Poraz boli, ali način na koji smo izgubili boli još više.

> Foto: Hrvatska odradila trening nakon poraza od Grčke

> Bilić: Prihvaćam sve odluke HNS-a

> U srijedu sastanak Izvršnog odbora: Dan nakon Latvije Bilić će saznati svoju sudbinu

> Eduardo: Još se stignemo izravno plasirati na Euro

> Grci tvrde: Cico Kranjčar od ponedjeljka novi izbornik hrvatske reprezentacije

> Zvijezdama nejasno kako su bile tako očajne u ključnoj utakmici: Ovo je nevjerojatno!

> Bilić jutro poslije: Kritike me ne diraju. Vratit ćemo se kao i nakon Gruzije

> Marković demantira da smjenjuje Bilića: Slaven je izvanredna ljudska ličnost i vrlo dobar trener

"Ne znam zašto smo bili nespremni, siguran sam da su momci htjeli najbolje, Slaven je postavio ofenzivnu momčad kojoj je namjera bila prema naprijed. Međutim, igrači nisu bili na nivou. Grci su bili disciplinirani, čekali su priliku iz prekida."

Kunu se u "sveti dres", a kao da igraju preko one stvari



Svi hrvatski, ali i grčki mediji, stručnjaci, treneri, bivši izbornici, pa čak i sam Slaven Bilić upozoravali su na dva najjača grčka oružja - kontranapadi i prekidi. Što reći igračima kada prime dva gola, upravo iz prekida. Najniži igrač na terenu zabio nam je gol iz kornera, a jedva da je i poskočio. Je li nedostajalo našim igračima motivacije, zar im igranje u "svetom dresu" nije više zanimljivo?

"Ne, siguran sam da je dečkima, bez obzira na njihove statuse u klubovima, čast igrati za reprezentaciju. Oni su upravo preko reprezentacije došli do tih ugovora i statusa u klubovima. One koji su ih pripremali treba pitati zašto je to tako."

"Zašto igra reprezentacije ima toliko puno padova i uspona. Garantiram da se igrači nisu zasitili igranja za reprezentaciju, ali jednostavno nisu bili sto posto u igri", poručio je Cico.

Kranjčar: Želim biti novi izbornik

Slaven Bilić odavno najavio svoj odlazak nakon EP-a- Je li problem u ovoj reprezentaciji manjak autoriteta? Također, javnost se igra i kalkulira imenima za njegovog nasljednika, a kao glavni kandidat za novog izbornika slovite upravo vi. Kolege iz Grčke objavili su vijest kako ćete vi u ponedjeljak preuzeti klupu Hrvatske.

"Smiješno mi je to uopće i komentirati. Slaven Bilić je izbornik i nema razloga da se prije važne utakmice s Latvijom mijenja isti. Što se mene tiče, ja sam već ranije govorio da ako se otvori mogućnost da bih želio biti izbornik. Naravno tu odluku ne donosim ja već Izvršni odbor HNS-a."

"Normalno je da se mene vidi kao kandidata, imam rezultate i znanje, na ljudima iz saveza je da odluče tko će biti novi izbornik. Što se tiče Slavenove objave da sigurno odlazi iz reprezentacije, smatram kako je pogriješio u tom trenutku. Nije pametno da je to najavio, ali on je to osjećao da se sve to završi s Europskim prvenstvom."

"Bili smo predaleko od gola"



Europsko prvenstvo je s ovakvom igrom još uvijek daleko za našu reprezentaciju. Gdje je pogriješio Bilić, kako biste vi postavili momčad za Grčku?

"Hrvatska je kolektivno odigrala lošu utakmicu, podbacili smo u skoku, podbacili smo u kontroli igre. Na papiru smo imali dobru momčad, napadački postavljenu. Mandžukić s lijeve, Dudu s desne strane i Niko kao ofenzivni vezni. "

"Očita je namjera Slavena bila da budemo opasni prema naprijed. Ali naša igra Grcima je otvorila šanse koje su oni iskoristili. Pogreška je bila u tome što su naši glavni igrači bili previše udaljeni od gola, van situacije. Nismo imali inicijativu da bismo mogli na tim pozicijama, koje su igrali Mandžo i Dudu, biti opasni" zastao je Kranjčar stariji, te nastavio:

"Ja bih postavio sistem 4-4-2. To je napadačka formacija, gdje bismo imali kontrolu i gdje bismo dominirali jer Grčka nije kvalitetnija od naše reprezentacije, niti je dominantnija. Ali pustimo sada to, Bilić je htio najbolje, sada se valja koncentrirati na utakmicu s Latvijom."

Dodatne kvalifikacije realnost: Prijete nam Crna Gora, BiH, Turska, Belgija...

Sigurno smo u dodatnim kvalifikacijama. Koga biste voljeli vidjeti kao protivnika? "Vaša" Crna Gora sinoć je ostala neporažena u Podgorici protiv Engleza i mogli bismo se s njima susresti.

"Koga god da dobijemo mi smo kvalitetniji od njih. Mislim, valja pružiti poštovanje prema reprezentacijama koje se osvojile drugo mjesto u kvalifikacijama, ali mi imamo vrlo jaku momčad. Mi smo favoriti i momci si to moraju uzeti u obzir.

"Ne smiju više podbaciti već moraju pokazati svu svoju kvalitetu. Što se tiče Crne Gore, Hrvatska je dakako favorit u toj utakmici. Treba samo biti vrlo motiviran i ne smiju se ponoviti neke slabosti. Hrvatska je u baražu najkvalitetnija." zaključio je Cico.

Bogati, lijepi i pametni Ronaldo pomozi nam!

Hrvatska će reprezentacija u utorak saznati konačnu odluku ide li u Ukrajinu i Poljsku direktno, u slučaju da Grčka izgubi u Gruziji, a mi pobijedimo Latviju, ili ćemo vizu za EP tražiti preko dodatnih kvalifikacija.

Naravno postoji i mogućnost da odemo na EP kao najbolja druga momčad, ali u tom slučaju ovisimo o rezultatima iz Danske i Švedske. Naime, Nizozemska mora minimalno savladati Švedsku, a Danska mora izgubili od Portugala s barem četiri razlike.

Ovdje smo uzeli u obzir da Hrvatska pobijedi 1:0 Latviju u Rijeci. U slučaju da Danska izgubi 2:0 od Portugala, Hrvatska bi trebala pobijediti Latviju s 3:0.

Pročitajte više