Cico: Samo da mi danas netko ne otkaže...

DELEGACIJA Hrvatskog nogometnog saveza odradila je i posljednje pripreme uoči odlaska prema Hong Kongu. Nakon silnih problema s okupljanem momčadi, izbornik Kranjčar još nije odahnuo. Samo jedan dan dijeli ga od polaska na izlet, no za otkaze, čini se, nikada nije kasno.

"Nadam se samo da mi danas netko neće otkazati. I ponovo ponavljam, u Hong Kong ne idemo na izlet, već idemo s motivom i uvjerenjem da ćemo na najbolji mogući način prezentirati hrvatski nogomet. Realno, s obzirom na popis igrača imam svako pravo biti optimističan." - kazao je Cico na pres konferenciji.

Optimističan je i glavni tajnik Zorislav Srebrić, što zbog "podizanja aktivnosti" zajedničke hrvatsko-mađarske kandidature otvaranjem ureda obaju vlada sutra u Budimpešti (kojem će nazočiti i premijer Ivo Sanader), što zbog iznosa koji će kapnuti na račun saveza prije ili nakon odrađenog Carlsberg Cupa.

"Dobro će nam taj iznos doći. Neki se previše brinu oko financijskog aspekta, iznos je poslovna tajna, na tome će i ostati. No, ovdje se ne radi o iznosu, novac nije glavni motiv našeg putovanja. Iako nominalno ne putuje A reprezentacija..." - kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Kranjčar se vrlo kratko osvrnuo na popis igrača koji je uspio skrpati uz pomoć Martina Novoselca, diplomata mlađih generacija.

"Igrači su dobili povjerenje, ali i obvezu da opravdaju rejting koji smo stvarali 15 godina. Upravo u Hong Kongu moraju na sebe skrenuti pažnju, zbog njihove budućnosti. Igrači koje smo odabrali prošli su sve reprezentativne uzraste i standardni su u svojim klubovima, to je dovoljan dokaz njihove kvalitete. Oni koji nisu bili u fokusu sada su dobili priliku da ih se prati i dalje, te da u budućnosti budu na našem širem ili užem popisu." - dodao je Kranjčar.

Igrača koji će u Hong Kongu ponijeti kapetansku vrpcu Kranjčar će odabrati, kako tvrdi, u zadnji tren. Polazak za Hong Kong najavljen je za sutra iz Zagreba, s presjedanjem u Frankfurtu. Večeras će se u zagrebačkom hotelu Sheraton okupiti tek jedanaest reprezentativaca dok će se ostali će priključiti u Frankfurtu.

Srebrić se pred sam kraj svog izlaganja osvrnuo i na prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije, od kojih je jedino sigurna ona s s Argentinom 1. ožujka u Baselu. S reprezentacijama Paragvaja, Poljske i Španjolske još uvijek se pregovara.

Tijekom pres konferencija HNS-a predstavljena je i opsežna knjiga Marijana Rogića, velikana našeg novinarstva koji je veći dio svog života proveo u emigraciji. Knjiga naslova Hrvatsko nogometno predstavništvo sustavan je prikaz izabrane hrvatske nogometne vrste od 1940. - 2005. godine.

Pročitajte više