Cijeli Liverpool uz Ivana Ljubičića!

LIVERPOOL je mjesto u kojem Ivan Ljubičić uživa poseban status. Nakon što je u finalu Liverpool Opena, turnira koji se igra u Calderstone parku uoči Wimbledona, pobijedio Iraklia Labadzea, Ljubo je postao njegov zaštitni znak. Naš tenisač je isti turnir osvojio i prije nešto manje od dvije godine, a Englezi ga tim više cijene jer su svjesni da trava ipak nije njegova idealna podloga.

Čim otvorite službene stranice turnira ispred očiju će vam bljesnuti velika Ivanova slika i najnovije vijesti vezane uz hrvatski pohod na naslov Davis Cupa. Kako piše Liverpool Daily Post, teniski fanovi iz Liverpoola ovaj će vikend rezervirati za praćenje finala Davis Cupa, u kojem se, kako je poznato, sastaju Slovaci i Hrvati.

Ovogodišnje finale trebalo bi biti u znaku calderstonskog heroja Ivana Ljubičića, navodi se u tekstu. Ljubo je Engleze dva ljeta za redom oduševljavao prekrasnim tenisom i stoga nosi epitet heroja Liverpoola. Iako još uvijek nije osvojio nijedan Grand Slam turnir, Ljubičić je u Davis Cupu napravio čudo, piše Liverpool Daily Post.

S čak osam uzastopnih pobjeda bio je glavna inspiracija svojoj momčadi na putu do finala. Hrvatsku je u finalu vidio malo tko, pa je cijelu zemlju zahvatila neviđena euforija. U momčad je sa strane izbornika Nikole Pilića pozvan i wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević, koji bi se na terenu mogao naći tek ukoliko Hrvatska bude u nedostižnoj prednosti.

Davis Cup toliko je inspirirao Ljubičića da je ove godine gotovo nezaustavljiv. Igra prekrasan tenis a visine je dosegnuo pobjedama nad Amerikancima u prvom kolu ovogodišnjeg Davis Cupa, piše Post.

Od posebnog su značaja i tri finala koja je na samom početku teniske godine odigrao s baselskim čarobnjakom Rogerom Federerom, piše Liverpool Daily Post.

Zapravo od njega nitko i nije očekivao da pobijedi, no rezultat koji je ostvario u susretu s Amerikancima govori sam za sebe. Andres Borg, promotor liverpoolskog turnira ovog će vikenda svakako navijati za Ljubičića, jer je svaki uspjeh našeg tenisača ujedno i uspjeh njegovog turnira.

Pročitajte više