tenis

Čilić: Igrao sam nevjerojatno. Servirao sam odlično, a u tie-breaku bio fantastičan

Foto: Profimedia

MARIN ČILIĆ je fenomenalnom igrom, jednom od najboljih partija posljednjih godina, u trećem kolu Australian Opena pobijedio šestog tenisača svijeta Andreja Rubljova 7:5, 7:6, 3:6, 6:3. Čilićev suparnik u dvoboju za plasman u četvrtfinale bit će 9. nositelj Felix Auger-Aliassime.

Nakon što je 33-godišnji Čilić, inače 29. tenisač svijeta, deklasirao devet godina mlađeg i 23 mjesta na ATP ljestvici bolje plasiranog igrača, komentirao je veliki trijumf: "Igrao sam na nevjerojatnom nivou s puno emocija. Tako moraš igrati protiv ovakvih igrača, najboljih na svijetu. Protiv Andreja ako si pasivan će ti biti teško. Servirao sam odlično, tie-break sam odigrao fantastično. Zatim nisam iskoristio priliku za dupli brejk, ali i on je igrao jako dobro, nije mi davao previše prilika."

Čilić već neko vrijeme igra kao kada je bio u svjetskom vrhu, tako da ovakav njegov nastup nije veliko iznenađenje, naglasio je to i sam: "Zadnjih par mjeseci sam igrao odlično, još od prošlog ljeta. Bilo je puno dobrih mečeva, ja sam tip kojem nije važno protiv koga igra ako je u dobroj formi. Napunio sam se samopouzdanjem i to je ključno da vjerujem u sebe. Želim biti još bolji, fokusiran sam."

Osvrnuo se na podlogu i kako mu je ona pomogla: "Ovi tereni su jako dobri za moju igru, brza je podloga i to odgovara serverima. Znao sam da malo moram miksati, da mora pogađati gdje ću servirati. Zato što mu ne smiješ dati čiste udarce jer je onda jako opasan."

Pročitajte više