Čilić se pridružio Karloviću u četvrtfinalu Nottinghama

MARIN ČILIĆ pridružio se Ivi Karloviću u četvrtfinalu The Slazanger Opena, ATP turnira u Nottinghamu, s nagradnim fondom od 370.000 eura.

Ivo Karlović pobijedio je u susretu osmine finala Sama Querreyja 7:6(3), 7:6(14) uz 27 ispaljenih asova, a suparnik u četvrtfinalu bit će mu 7. nositelj, Talijan Andreas Seppi, koji je sa 6:1, 4:6, 7:6(7) pobijedio Argentinca Eduarda Schwanka. Karlović je na ovom turniru postavljen za 4. nositelja, a od Seppija je izgubio u tri seta prošle godine na ATP turniru u Barceloni, na zemljanoj podlozi.

Među 8 najboljih je i Marin Čilić, koji je pobijedio britanskog kvalifikanta Alexa Bogdanovica 6:4, 6:4 nakon jednog sata i 23 minute igre. Meč je u prvom setu bio prekinut zbog kiše kod rezultata 4:3 za Čilića. Hrvatski je tenisač mogao lakše i brže do pobjede, budući da je u drugom setu vodio s 5:1. Zabio je 10 asova i realizirao 4 od 8 break lopti, izgubivši dva puta svoj servis. Marin je, tako, uzvratio Bogdanovicu za poraz na ATP Challengeru u njemačkom Aachenu prije dvije godine.

Čilić će za ulazak u polufinale igrati protiv Šveđanina Thomasa Johanssona, s kojim se dosad još nije sastajao na Touru.

ATP Nottingham, osmina finala:

Čilić - Bogdanovic 6:4, 6:4

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više