Ćirin novi marifetluk: Demonstrativno napustio Sarajevo zbog "nepovoljnog ugovora za TV prava"!

DA JE Ćiro najmoćniji čovjek u BiH nogometu, a svi ostali tek kulise, potvrdio je najnoviji ispad travničkog maga: nakon što je saznao da je savez "bez njegovog znanja" potpisao nepovoljan ugovor za TV prava utakmica, u svom teatralnom stilu je otišao iz Sarajeva.

Naravno, u svakom "normalnom" savezu ili zemlji, izbornik je zadnja osoba koja bi se trebala zamarati uvjetima ili prodajom televizijskih prava, ali u Ćirolandu "trener svih trenera", osim što vedri i oblači u savezu, ima i udio u sponzorskim i inim poslovima vezanima uz reprezentaciju, a poznato je da Ćiru rijetko što boli kao udarac po džepu.

"U avionu sam molio Boga da padnemo"

"Ogorčen sam. Uspio sam reprezentaciju BiH sa 72. mjesta na Fifinoj ljestvici dovesti do 38. i umjesto da to iskoristimo i potpišemo vrhunski ugovor, ja doznam da je ugovor već potpisan i to pod vrlo lošim uvjetima. Tražio sam da se ugovor revidira, no nema šanse za to", izjavio je Blažević za Oslobođenje.

Razjaren nepovoljnim ugovorom, Ćiro je odmah po saznanju o tome napustio Sarajevo: "U avionu sam molio Boga da padnemo", rekao je nakon što je saznao kako su predsjednik NS BiH Iljo Dominković i glavni tajnik Munib Ušanović sporni ugovor potpisali još u ožujku 2008., ali su o njemu Ćiru obavijestili tek prošlog vikenda, što je njega samo još više razbjesnilo.

"Ugovor za TV prava trebao je biti basnoslovan, a ne nepovoljan!"

Nije poznato kakvi su to uvjeti pod kojima agencija SportFive dobila prava zastupanja BiH saveza u prodaji TV prava, ali Blaževića smeta što taj ugovor ne premira uspjehe koje je pod njim postigla reprezentacija.

"Ugovor o TV pravima trebao je biti basnoslovan, a ne loš i nepovoljan. Pitam se kakvi to ljudi rade u NS BiH. Ne želim više vidjeti Muniba Ušanovića", poručio je Ćiro.

Bljesak.info podsjeća kako je spomenuti Munib Ušanović do sada računao na Blaževićevu podršku za novi mandat glavnog tajnika saveza iako se protiv njega vodi sudski postupak zbog zlouporabe službenog položaja i ovlasti tijekom protekih godina što ih je proveo upravo na toj dužnosti.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više