Ćiro: Naučit ću Hajduk pameti

MIROSLAV BLAŽEVIĆ, trener Varteksa i nezaobilazna figura hrvatskog nogometa, najavio je kako ga u utakmici zadnjeg kola protiv Hajduka zanima samo pobjeda.

Usprkos svim nedavnim medijskim prepucavanjima nogometnih trenera, sudaca i dužnosnika HNS-a, dva boda razlike između Dinama i Hajduka prije zadnjeg kola jamče da će se raditi o najuzbudljivijoj završnici HNL-a u zadnjih nekoliko godina.

Čovjek u čijim je rukama odluka o ovogodišnjem prvaku, trener Varteksa Miroslav Ćiro Blažević, je u razgovoru za Jutarnji list otkrio kako će njegova momčad na Poljudu jurišati na pobjedu.

"U Split idem po pobjedu, neodlučeno me ne zanima. Naučit ću ih ja pameti." - rekao je Ćiro, pa se okomio na Igora Štimca, nazvavši ga "primitivcem". Ćiro tvrdi da njegovo ime upravo Štimac izbacio iz kalkulacija o novom treneru Hajduka.

"Kako ono Štimac reče, "Ćiro ne može biti trener Hajduka, mi hoćemo trenera hajdukovca". Ti sine, kojeg sam odgojio da budeš internacionalac, danas se ponašaš kao primitivac." - ljutito je izjavio Blažević.

Iako su u 17 prvenstvenih susreta Hajduka i Varteksa na Poljudu Varaždinci samo jednom izašli kao pobjednici i triput izvukli neodlučen rezultat, Ćiro je odlučan u namjeri da dobije Hajduk u subotu.

"Igrači su već u posebnom režimu, zabranio sam im davati izjave, utakmicu će dočekati maksimalno spremni i koncentrirani." - kazao je Ćiro, pa dodao kako se njegova momčad neće štedjeti kako bi bila spremna za utakmicu finala Kupa protiv Dinama.

"Poštedu mogu dobiti samo ozlijeđeni, takav je slučaj u srijedu bio s Polovancem, Kristićem i Halilovićem. Svi zdravi moraju igrati jer ja znam da samo natjecanje daje onaj nužni impuls za brušenje forme. Ako si dobro pripremio momčad, ona će sigurno biti spremna za engleski ritam subota-srijeda-subota. A ja garantiram da je Varteks trenutačno najspremnija momčad lige. Uostalom, vidjet ćeš kako će jurišati moji igrači u ove dvije utakmice." - kazao je Blažević.

Upitan o mogućim financijskim stimulacijama Dinama za pobjedu ili remi Varteksa protiv Hajduka, Ćiro je odgovorio: "Nisam za takvu vrstu stimulacije, iako bi mojim igračima novčana injekcija jako dobro došla. Sirotinja je slaba riječ za njihovo imovinsko stanje, oni doslovce žive u bijedi. 80 posto nogometaša Varteksa zarađuje 3000 kuna mjesečno, plaće nisu dobili dva mjeseca. Ali dok ja vodim momčad, nema tog boga koji će razgovorima o novcu rušiti moral moje ekipe. Što se mene tiče osobno, nitko me ne može stimulirati, ali niti spriječiti da u subotu polučim optimalan rezultat za Varteks."

Pročitajte više