Ćiro poručio bosanskim političarima: Nemate pravo ovu zemlju zaviti u crno!

ĆIRO BLAŽEVIĆ zaputio se iz Zagreba za Banja Luku, gdje provodi radni vikend. Blaževićeva ideja bila je odgledati utakmicu između Borca i Željezničara. Ćiro se nadao da će gledati Nemanju Bilbiju, ponajboljeg igrača Premijer lige koji bi trebao dobiti pozivnicu za utakmicu protiv Estonije, ali umjesto toga je završio u bolnici zbog svinjske gripe.

No, Ćiro nije zbog toga otkazao putovanje, već je s mladićem porazgovarao u bolnici, a neplanirana bolest budućeg reprezentativca dala mu je više vremena da se posveti drugoj "misiji" koja ga je dovela u Banja Luku. Derbi Premijer lige došao je, naime, pogledati i visoki međunarodni predstavnik za BiH Valentin Inzko, s kojim je Ćiro odlučio razmijeniti par riječi.

"U Banja Luku više dolazim da kažem Velentinu Inzku, jer će i on doći, da mora zaustaviti i sankcionirati opasnu retoriku", rekao je Ćiro uoči putovanja u razgovoru za sarajevski San.

"I ja ću jasno i glasno poručiti: političari, nemate pravo ni mandat da ovu zemlju i običnu raju zavijete u crno. Ja sam, između ostalog, došao u Bosnu da usrećim naš narod, jer znam da ovim ljudima treba posla i radosti. Neka im političari osiguraju, ako već ne mogu posao, barem mir, a ja ću, svidjelo se to nekome ili ne, sa svojim momcima pobjeđivati i usrećiti raju", poručio je Ćiro.

Pročitajte više