Ćiro: Zgazit ćemo Liverpool!

NOVI Hajdukov trener, Miroslav Ćiro Blažević, je u četvrtak održao prvu prozivku igrača s kojima će raspolagati sljedeće sezone, za koju su iz tabora "Bilih" najavili da će biti paklena i produktivna.

S novinarima je razgovarao u svom prepoznatljivom stilu, samo što je ovaj put imao podršku sportskog direktora Igora Štimca koji je konferenciju iskoristio za razglabanja o klupskim problemima i politizaciju problematike navodnog nerazumijevanja gradskih čelnika za iste probleme.

Osim nekih najava pojačanja koja bi se mogla naći u Hajdukovom dresu te odgovaranja na pitanja o sadašnjim igračima koji su još uvijek upitni za predstojeću sezoni (prvenstveno se misli na Kruna Lovreka, koji je razljutio Ćiru svojim dvojbama oko ostanka i na Turkovića koji zbog straha od letenja ne ide na europske utakmice), Ćiro je većinom pričao o velikim klupskim ambicijama i problemima koje ima s Zdravkom Mamićem, kao i upravom Varteksa.

"Mamić zna tko sam i šta sam, Mamić se plaši što će biti kad Hajduk po treći put za redom osvoji naslov prvaka!" - rekao je Ćiro.

Sudeći prema reakciji Pabla Munhoza, koji se na pozivci nije niti pojavio, vidljivo je koliko ozbiljno neki igrači Hajduka shvaćaju bombastične najave čelnike kluba o čeličnoj disciplini koja će vladati na Poljudu sljedeće sezone.

U sljedećoj sezoni Hajduk bi, prema Ćirinim riječima u Europu trebao krenuti s ofenzivnom igrom.

"Na meni će se koplja lomiti ako se ne postignu određeni rezultati" - požalio se Ćiro, te dodao "Europa je naš veliki cilj. Ne zazirem od bilo kjeg protivnika, pa ni od Liverpoola. Hajduk je u stanju iznenaditi, i mora nastojati prezimiti u Europi."

Naime, Liverpool bi, kad i ako prođe prvo pretkolo Lige prvaka mogao u drugom pretkolu za protivnika dobiti upravo Hajduk.

"Dovedite mi taj Liverpool, zgazit ćemo ih! Eto, ja bi baš njih volio za protivnike u kvalifikacijama Lige Prvaka, pa da im jebemo majku sine!" - dao je Ćiro svoju tipičnu izjavu u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, ni ne pomišljajući na to kako će takve izjave kod onih koji su imalo upoznati s događanjima u nogometu izazvati erupciju smijeha.

Što se tiče slučaja u zadnjem kolu prvenstva, Hajdukov trener kaže kako je potpuno čist.

"Ja ne bih nikad sudjelovao u nečemu nečasnom i iznevjerio sport koji mi je toliko toga dao." - kazao je Ćiro.

Ćiro je za kraj dodao kako se nada da u Hajduk nije došao na jednu sezonu, te da će biti toliko uspješan da će ga ostaviti da upravo u Splitu završi svoju trenersku karijeru.

Pročitajte više