CITY - HOFFENHEIM 2:1 Kramarić opet zabio, Sane preokrenuo za pobjedu

Foto: Getty Images / Guliver Image

ANDREJ KRAMARIĆ zabio je i devetu utakmicu zaredom u porazu njegovog Hoffenheima kod Manchester Cityja 1:2 na Etihadu u šestom kolu grupne faze Lige prvaka. 

Time je njemačka momčad završila na posljednjem mjestu skupine iza Šahtara sa šest bodova (ide u Europa ligu) te Lyona (8) i Manchester Cityja (13). Englezi i Francuzi su prošli dalje u nokaut fazu, a Lyon je to učinio remijem 1:1 kod Šahtara u Kijevu. 

Sve je krenulo sjajno za Nijemce na Otoku. Aymeric Laporte je u 15. minuti napravio prekršaj u šesnaestercu, a sudac Aymeric Laporte pokazao na bijelu točku. Loptu je namjestio Kramarić i minutu kasnije svladao Edersona za prednost njemačke momčadi kod engleskog prvaka.

Krama je sjajnu seriju započeo 7. studenog golom kod Lyona, a onda je redom zabijao Augsburgu, Španjolskoj, Engleskoj, Herthi, Šahtaru, Schalkeu, Wolfsburgu i sada Cityju. Također, zabio je pet golova u posljednja četiri meča Lige prvaka i potvrdio sjajnu formu.

Ipak, u 46. minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Leroy Sane je izjednačio majstorskim golom iz slobodnog udarca s 22-23 metra, a lopta uz desnu vratnicu završila je u mreži za remi na poluvremenu. Međutim, to nije bilo sve od reprezentativca Njemačke, koji je preokrenuo i donio pobjedu engleskom prvaku u 61. minuti. 

Nakon brze polukontre Sterling ga je sjajno između dva protivnička igrača pronašao na lijevoj strani, a Sane provukao loptu pored vratara u mrežu za konačnih 2:1.

Do kraja je vratar gostiju Oliver Baumann spašavao svoju ekipu težeg poraza, a njegovu sjajnu obranu pod gredu u 76. minuti nakon udarca Phila Fodena gledatelji na Etihadu nagradili su velikim pljeskom.

Hoffenheimu je bila potrebna pobjeda u Engleskoj, kao i poraz Šahtara kako bi stigao do Europa lige, ali nije uspio slaviti, a ni Ukrajinci nisu izgubili od Lyona. 

Šahtar je od 22. do 65. minute bio među top 16 ekipa Lige prvaka. Poveli su Ukrajinci u Kijevu preko Moraesa, ali su gosti u spomenutoj 65. minuti golom Fekira izjednačili i na kraju osigurali europsko proljeće u eliti. 

Pročitajte više