City opet pobijedio, Ćorluka među boljima

U POSLJEDNJOJ utakmici 12. kola engleske Premier lige, Manchester City je svladao Sunderland 1-0, a u redovima domaće momčadi cijelu utakmicu je odigrao hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.

Prema internet portalu Setanta Sports najbolji igač utakmice bio je Nijemac Dietmar Hamann s ocjenom 7.5, a odmah iza njega su Vedran Ćorluka, Darius Vassell i Richard Dunne, koji su dobili 7, dok je jedini strijelac na utakmici Stephen Ireland dobio 6.5.

Manchester City       
Joe Hart 6, Sun Jihai 5, Richard Dunne 7, Vedran Ćorluka 7, Javier Garrido  6.5, Stephen Ireland 6.5, Dietmar Hamann  7.5*, Michael Johnson (46.)  6, Martin Petrov  6, Elano (82.)  6.5, Emile Mpenza (57.)  5.5.   
Zamjene:  
Darius Vassell (46.) 7, Rolando Bianchi (57.) 6,  Michael Ball (82.) 6.5.   

Manchester City je došao do nova tri boda i sedme ovosezonske pobjede na svome terenu u isto toliko utakmica, zahvaljujući pogotku Stephena Irelanda u 67. minuti utakmice. Nakon asistencije Dariusa Vassella, irski reprezentativac je lijepim volejom desnom nogom pogodio lijevi donji kut vratara Sunderlanda Gordona. Zbog ozljede Micaha Richardsa, Sven Goran Eriksson je bio prisiljen napraviti neke rošade u obrani svoje momčadi. Sun Jihai je otišao na desnu bočnu stranu, Ćorluka je pomaknut u sredinu obrane, tako da je igrao na mjestu desnog stopera, a Dunne lijevog, dok je lijevi bočni bio Garrido.

Hrvatski reprezentativac je opet odigrao dobru utakmicu, bio je siguran i pravovremen, a u nekoliko navrata suvereno je iznio loptu u polovicu protivnika.

City nije imao previše izglednih prilika, a Sunderland je većim dijelom utakmice bio ravnoravan suparnik.  City je ovom pobjedom preskočio Chelseaja i sada je treći s 25 bodova, dok je momčad Royja Keanea petnaesta s devet osvojenih bodova.

(Ireland 67.)

Sastavi:

Man City: Hart – Jihai, Ćorluka, Dunne, Garrido – Hammann, Johnson (Vassell 45.) - Ireland, Elano (Ball 82.), Petrov – Mpenza (Bianchi 58.).

Sunderland: Gordon – Nosworthy, Higginbotham, Collins, Harte - Stokes (Chopra 58.), Mille, Etuhu, Leadbitter - Murphy (Wallace 58.), Jones.

Nakon sedme uzastopne pobjede Manchester Cityja na domaćem terenu, Sven Goran Eriksson nije skrivao zadovoljstvo.

"Početkom drugog poluvremena komentirali smo na klupi da ćemo sigurno pobijediti ako postignemo samo jedan pogodak" - izjavio je menadžer Cityja nakon utakmice sa Sunderlandom i minimalne pobjede njegove momčadi od 1-0 ."Sad smo u fantastičnoj poziciji i pokušat ćemo je zadržati što je dulje moguće. Treći smo, sa samo dva boda zaostatka za vodećima. To uopće nije loše!" - dodao je Eriksson.

Jedini strijelac na utakmici Stephen Ireland postigao je prvi pogodak u sezoni. I to kakav. "Fantastično je volejom pospremio u mrežu centaršut Vassella. Sretan sam zbog njega. Postigao je tako lijep, ali i važan pogodak" - rekao je Eriksson. Ireland je proslavio pogodak skidanjem kratkih hlača, a na donjem rublju mogao se vidjeti logo Supermana. Gol je doista bio super, ali što će reći FA.

"Vidio sam njegovu proslavu. Možda će se javiti FA, ali ja se nadam da neće" - sa smiješkom na licu izjavio je Eriksson.

Još jedan detalj obilježio je utakmicu. Na svako dizanje s klupe Royja Keanea, menadžera Sunderlanda, s tribina su poletjele bujice uvreda. Na Eastlandsu mu još nisu zaboravili divljački start na Alfa Ingea Haalanda iz vremena dok je još nosio dres Manchester Uniteda.

Ono što je Alex Ferguson doživio na Emiratesu samo je dječja igra u odnosu prema onom što je Keane pretrpio na Cityjevu stadionu, zaključak je novinara Daily Telegrapha.

I na kraju još jedan zanimljivost. Ako Manchester City pobijedi u sljedećoj domaćoj utakmici (Reading, 24. studenog), izjednačit će svoj najbolji start u sezonu koji datira još iz vremena burskih ratova. Osam uzastopnih pobjeda na svome terenu i to na startu sezone.  

Dunne: City se nada plasmanu u Europu

Nakon pobjede nad Sunderlandom (1-0), sedme uzastopne na domaćem terenu, stoper Manchester Cityja Richard Dunne priželjkuje plasman u Europu.

"Menadžer još uvije nije postavio pred nas neke određene ciljeve. Uživamo u ovim uspjesima i ako nastavimo raditi kao do sada, bit ćemo u gornjoj polovici ljestvice, a nadam se da ćemo se plasirati i u Europu" - tvrdi Dunne.

"Nakon teškog poraza kod Chelseaja (6-0) trebali smo ovu pobjedu. Ako smo čvrsti u obrani, onda možemo kvalitetno odigrati u napadu i postići pogodak" - dodao je Dunne.

Totalsport

Pročitajte više