City preokretom izbacio Borussiju, Sevilla izborila Europa ligu

Foto: Hina

SEVILLA će imati priliku braniti titulu u Europa ligi nakon što je u posljednjem kolu skupine Lige prvaka izborila treće mjesto ispred Borussije Mönchengladbach, koja je nakon dva preokreta izgubila u Manchesteru od Cityja 3:2. Sevilla je s 1:0 porazila Juventus.

U skupini D dalje idu Manchester City kao pobjednik i Juventus, koji je u posljednjem kolu bez Marija Mandžukića poražen kod Seville. Pogodak odluke zabio je Fernando Llorente u 65. minuti.

Preokreti u Manchesteru

U Manchesteru je odigrana sjajna utakmica uz dva preokreta. City je protiv Nijemaca poveo golom Davida Silve u 16. minuti, no gosti su do konca poluvremena okrenuli rezultat golovima Juliana Korba (19) i Raffaela (42).

Borussija se držala do same završnice utakmice, no Raheem Sterling je u 80. minuti izjednačio, a minutu i 53 sekunde kasnije zabio za 3:2, oba puta na asistencije Bonyja. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika City je riješio u 85. minuti kada je Wilfried Bony zabio za 4:2.

Prvo mjesto osvojio je City sa 12 bodova, Juventus je drugi sa 11 bodova, Sevilla ima šest, a Borussija pet bodova.

Atletico ispred Benfice, Galatasaray izbacio Astanu

U skupini C Benfica i Atletico Madrid su u Lisabonu međusobnom susretu odlučivali o pobjedniku skupine, dok su se Galatasaray i Astana borili za treće mjesto i plasman u Europsku ligu. Na koncu Atletico je slavio 2:1, a susret u Istanbulu je završio 1:1.

Golove za madridski sastav zabili su Saul Niguez (33), Luciano Vietto (55), dok je strijelac za Benficu bio Kostas Mitroglu (75). U Istanbulu su gosti poveli u 62. minuti golom Patricka Twumasija, no dvije minute kasnije izjednačio je Selcuk Inan. Tim rezultatom Galatasaray je osigurao treće mjesto i nastavak europske priče u Europskoj ligi.

Atletico je osvojio prvo mjesto sa 13 bodova, Benfica ima 10, Galatasaray pet, a Astana četiri boda.

Uoči sutrašnjih susreta posljednjeg kola u skupinama E, F, G i H prolaz u osminu finala osigurali su Barcelona, Bayern i Zenit.
 
 

GALATASARAY - ASTANA 1:1

BENFICA - ATLETICO MADRID 1:2

SEVILLA - JUVENTUS 1:0



 MANCHESTER CITY - BORUSSIA M. 4:2

MANCHESTER CITY: Hart - Clichy, Otamendi, Mangala, Kolarov - Delph, Fernandinho - De Bruyne, Toure, Silva - Sterling

BORUSSIA M: Sommer - Elvedi, Christensen, Nordtveit, Wendt - Korb, Dahoud, Xhaka, Johnson - Stindl, Raffael


Pročitajte više