Esport

Ćorić ne igra u Romi, ali evo u čemu je dobar

Foto: Twitter/AS Roma

ANTE ĆORIĆ nije se baš naigrao u prvoj sezoni u Romi upisavši samo dva nastupa. Na jednom drugom terenu se pak redovito igra, onom Fortnite Battle Royalea. Još kao igrač Dinama slavio je Ćorić pogotke plesovima iz megapopularne igre, a sada ga se može uloviti i na streamova domaćih YouTubera za koje povremeno i organizira turnire. 

>Kralj Europe dolazi iz Hrvatske

Harry Kane, Antoine Griezmann i Mesut Ozil samo su neke od nogometnih zvijezda koje javno vole Fortnite, a Dele Alli i neki drugi vrhunski sportaši imaju vlastite Twitch.tv i YouTube kanale na kojima prenose kako igraju sa suigračima. Nema razloga da slična situacija ne postoji i u hrvatskim klubovima i s hrvatskim igračima. Fortnite je tako navodno već neko vrijeme jako popularan i u Dinamovoj svlačionici, a svoj je hobi Ćorić preselio i u Rim. 

Prošlog je ljeta nakon prelaska u Romu dao intervju za službeni portal kluba opisujući svoju rutinu: "Navečer, poslije večere, imamo nešto slobodnog vremena, William Bianda, Justin Kluivert, Patrik Schick i ja ga obično provodimo igrajući Fortnite ili FIFA-u. Fortnite ipak nije za Williama, ali je dosta dobar u FIFA-i - protiv mene nema šanse, ali i dalje je solidan, dok Fortnite ipak nije njegova igra. Jesam li ja najbolji u Fortniteu? Nikad to ne bih rekao, kao ni za igre na terenu, to je na drugima da prosude. Možda biste trebali pitati Patrika ili Justina. Mislim da bi me spomenuli u tom razgovoru."

Da se od ljeta nije puno toga promijenilo pokazuju i streamovi domaćih YouTubera na kojima povremeno gostuje i sam Ćorić te s njima igra Fortnite. Kratko pretraživanje po YouTubeu otkriva i kako je donirao 100 eura za turnir određene ekipe s kojom i sam igra, kao što su Nugato i Rolsaraa.

Screenshot: YouTube/Nugato

Podsjetimo, prošlog je ljeta Ante Ćorić za Romu potpisao petogodišnji ugovor s plaćom od oko milijun eura godišnje. Dinamo je od transfera dobio sedam milijuna i mogućnost bonusa od još milijun eura. Većinu je sezone Ćorić prosjedio na klupi, a nešto i na tribini, što zbog ozlijede, a što zbog toga što nije bio na popisu. Izostao je i s popisa U-21 reprezentacije za prijateljsku utakmicu protiv Italije 25. ožujka, manje od mjesec dana prije svog 22. rođendana. 

Pročitajte više