BORNA ĆORIĆ

Ćorić nevjerojatnim preokretom ušao u polufinale Hertogenboscha

Foto: EPA-EFE

BORNA ĆORIĆ napravio je nevjerojatan preokret i ušao u polufinale Hertogenboscha. Gubio je 5:2 u odlučujućem setu protiv Čileanca Cristiana Garina, ali je nadoknadio zaostatak od dva breaka, spasio meč loptu u tie-breaku i na kraju slavio 6:7, 6:3 i 7:6.

U prvom setu oba tenisača bila su sigurna na svojim servisima. Garin je imao priliku doći do breaka kod rezultata 5:5, kada je Ćorić uspio spasiti dvije break lopte. Najbolji hrvatski tenisač nije imao nijednu priliku za oduzimanje servisa Čileancu i išlo se u tie-break. Tamo je Ćorić jako loše krenuo, Garin je brzo došao do 6:1 vodstva, Ćorić je smanjio na 6:4, ali bilo je prekasno. Garin je uzeo prvi set.

Hrvat je u drugom setu zaigrao puno sigurnije, oduzeo je servis Čileancu dva puta zaredom kod rezultata 3:3 i 4:3 te je tako odveo ovaj meč u odlučujući set.

Čudesan preokret

A tamo, kao i većinu ove sezone, Ćorić je pokazao veliku nekonstantnost. Izgubio je odmah prvi servis u setu, nije iskoristio dvije break prilike za povratak, a onda Garin radi drugi break za vodstvo 5:2 i servis za meč. Činilo se da će Ćorić ispasti s turnira, ali drugi nositelj je potom počeo bolje vraćati, bio je hrabriji, a Garin je postao napetiji.

Najbolji hrvatski tenisač ni iz čega je uzeo četiri gema zaredom, Garin je napokon prekinuo niz servisom bez izgubljenog poena kod 6:5 i otišlo se u tie-break. 

Ćorić je u odlučujućoj igri prvi stigao do mini-breaka i poveo je 5:3, ali onda je jedna loptica koja se nesretno odbila od mrežicu donijela poen Čileancu na Bornin servis. Garin je potom stigao do vodstva od 6:5 i meč-lopte, a Ćorić je na to odgovorio u svom stilu. Dva sigurna prva servisa za 7:6, a zatim je dočekao pogrešku Garina za konačnu pobjedu.

Borna će u polufinalu Hertogenboscha sutra igrati protiv boljeg iz susreta Davida Goffina i Adriana Mannarina.

Pročitajte više