Ćorluka: Svim igračima je drago što ćemo napokon igrati pred publikom

Foto: Hina

HRVATSKA bez svojih najskupljih igrača čeka sutrašnju utakmicu protiv Kosova u Albaniji. Izbornik Ante Čačić i Vedran Ćorluka izašli su pred novinare u Skadru uoči posljednjeg treninga.

> Hrvatska stigla u Albaniju, dočekali je navijači i kordon specijalaca

> Kosovari u euforiji pred Hrvatsku: Šverceri se bogate na rasprodanim ulaznicama

> HNS: Čuli smo da se sprema prekid utakmice s Kosovom

> Predstavljamo Kosovo za Hrvatsku: Ovo je momčad koja želi čudo


Ćorluka će u četvrtak biti kapetan jer Luke Modrića nema zbog ozljede, a izostali su i ozlijeđeni Rakitić, Lovren i Pjaca.

"Očekujem ambicioznu Hrvatsku bez obzira na izostanke. Imamo imperativ pobjede i od prve minute ćemo tražiti rezultat. Imamo nedostataka, ali i ranije smo pokazali da možemo nadomjestiti svakog igrača koji nam nedostaje. Ovo je prilika igračima koji su manje igrali da se pokažu", rekao je Ćorluka.

"Modrić i Rakitić su zvali, rekli su da im je jako žao što nisu s nama, dali su nam podršku i rekli da će biti uz nas i navijati", otkrio je Ćorluka.

Na pitanje domaćih novinara o Dariju Srni, čiju je kapetansku traku naslijedio Modrić, a sada privremeno i Ćorluka, branič Lokomotiva je rekao:

"Teško je nadomjestiti Srnu kao igrača i kapetana, ali ono što im ja mogu ponuditi je ono što i svaki kapetan, da ću bit vođa i čuvati im leđa kad god zatreba. Ali samo dok se ne vrati Modrić". Dodao je i da je njegov zamjenik Mario Mandžukić. 

O najmlađoj nogometnoj naciji je rekao: "Moram priznati da nisam upoznat s poviješću kosovskog nogometa. Znam nekoliko igrača koji su igrali za Hrvatsku, a porijeklom su s Kosova. O ovoj momčadi ću moći govoriti nakon sutrašnje utakmice".

"Prije svake utakmice osjećam pritisak, ali svim igračima je drago što ćemo napokon igrati pred publikom, jer smo kažnjeni s dosta puno utakmica. Mislim da ćemo opravdati očekivanja".


 

Pročitajte više