Ćorluka igrač mjeseca u Cityju!

VEDRAN ĆORLUKA u četvrtak je podigao svoju prvu Nagradu Thomasa Cooka, trofej namijenjen najboljem Cityjevu igraču mjeseca.

U Manchester Cityju proglasili su Vedrana igračem mjeseca studenog. Slavljenik u listopadu bio je Brazilac Elano, a u rujnu Nijemac Didi Hamann. U obrazloženju na klupskim internet stranicama stoji kako je hrvatski reprezentativac nagradu zaslužio visokom klasom pokazanom na pozicijama srednjega i bočnog braniča tijekom mjeseca.

Ćorluka je prilikom dodjele nagrada najavio borbu za naslov prvaka Engleske i prestanak dominacije velike četvorke: Manchestera, Liverpoola, Arsenala i Chelseae.

"Ove sezone moramo biti realni i zadovoljiti se mjestom u Kupu Uefe. No u nadolazećim sezonama moramo se nastojati probiti u vrh i narušiti sklad TOP 4 kluba engleskog nogometa. Mislim da imamo snage izazvati najbolje. Imamo dobru momčad i dobre igrače. Nemamo se čega sramiti priznajući si to", izjavio je popularni Ćarli i dodao:

"U ovom su trenutku 'velika četiri' još uvijek kvalitetniji od nas, no morat će nam to dokazati na terenu. Bude li se tko od njih poskliznuo, moramo biti spremni iskoristiti priliku i plasirati se ispred njih već ove sezone."

Branič Manchester Cityja uvjeren je kako klub s popularnog COMS-a ima potencijala ući u Ligu prvaka sljedeće godine, a u narednih nekoliko godina i prekinuti dominaciju velikana.

"Prioritet je ostati među prvih šest. Ima još sličnih, talentiranih momčadi poput nas. Portsmouth je svakako jedna od njih. Ipak, nadam se da ćemo mi biti ti koji će se prvi probiti u Ligu prvaka mimo najvećih engleskih momčadi."

City u subotu gostuje kod Wigana, dok United u ponedjeljak na Old Traffordu dočekuje Fulham u utakmicama 15. kola Premiershipa. Za početak Ćorluka ima želju prestići Manchester United na ljestvici, barem privremeno.

"To nam je sjajna prilika biti ispred Uniteda, barem dok ne odigraju svoju utakmicu u ponedjeljak. "

21-godišnji Hrvat, 6 milijuna funti vrijedno pojačanje iz Dinama, također hrabri navijače kako ne trebaju biti sramežljivi te da svima mogu govoriti kako navijaju za veliki klub.

Ćarli spreman već za subotu

Dodajmo da menadžer Manchester Cityja Sven Goran Eriksson neće moći računati s brazilskim veznjakom na subotnjem gostovanju. Naime, Blumer Elano pauzirat će zbog ozljede koljene tetive.

Za trećeplasiranu momčad Premirshipa zato će moći nastupiti hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka i belgijski napadač Emile Mpenza, koji su se oporavili od udaraca zadobivenih u domaćem dvoboju protiv Readinga prošlog vikenda.

M.P./V.B./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više