"Ćorluka je budućnost nogometa"

STOPERSKI dvojac Cityja Richard Dunne i Micah Richards mogu s pravom strepiti za svoje mjesto u momčadi  jer je Vedran Ćorluka zadivio struku prezentacijom u utakmici protiv Sunderlanda kada je odigrao na poziciji u srcu obrane.

21-godišnji Ćorluka zamijenio je na toj poziciji ozlijeđenog Micaha Richardsa i doslovno "otvorio oči" švedskom treneru Svenu Goranu Ericksonu. Uslijedio je njegov detaljan opis mogućnosti našeg reprezentativca.

"Njegova umjetnost obrane, elegancija pokreta i  dominacija na terenu povlače usporedne s legendarnim Alanom Hansenom",  pišu engleski mediji. Erickson se slaže, njemu je dosta obrambenih igrača "koji nisu na ti s loptom".

"On je vrlo dobar obrambeni igrač, ali i dobar nogometaš. Nije od onih koji kada osvoje loptu nabiju je odmah naprijed. Ima odličan pregled igre, dobro je predviđa i razumije, a zatim kvalitetno i doda loptu. To je ono što njega čini posebnim obrambenim igračem. Uistinu ne mogu sa sigurnošću reći koja bi trebala biti njegova pozicija, ali mislim da bi trebao igrati stopera. Siguran sam da stoperi budućnosti neće biti samo veliki i jaki, već da će biti i tehničari", napominje Erickson.

Prema bivšem izborniku Engleske, posebno je interesantna zrelost Ćorluke, kada se uzme u obzir da je tek nedavno "zapravo" zagazio u ozbiljne profesionalne vode.

"Vedran nije agresivan tip igrača, iako bi morao poraditi na tome, već elegantan. Unatoč mladosti zna kako čitati igru i riješiti problem. Meni je najbitnije da igrač zna dobro primiti loptu, biti u mogućnosti zadržati je i onda kvalitetno odigrati, a on to sve ispunjava. Naravno nije idealan, tek mu je 21 godina, ali siguran sam u to da će još puno napredovati, a na kraju krajeva, radi toga sam ga i doveo",  reći će Švedanin.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara