Corriere dello Sport: Higuain napušta Milan, vraća se u Juventus

Foto: Getty Images

GONZALO HIGUAIN napušta Milan i vraća se u Juventus?

Corriere dello Sport tvrdi kako su "sve veći izgledi" da Argentinac krajem tekuće sezone napusti Milan. Razlozi su ekonomske prirode.

Milan je ljetos s Juventusovom, uz naknadu od 18 milijuna eura s pravom otkupa za dodatnih 36 milijuna eura, dogovorio jednogodišnju posudbu Gonzala Higuaina.

Ljubav puca zbog Milanove štednje?

Prema raspoloživim informacijama rimskog sportskog lista, Milan ne namjerava otkupiti Gonzala Higuaina zbog prevelike odštete i budućih dodatnih troškova kojima bi bio opterećen Argentinčevim ugovorom prema kojem trenutačno zarađuje 9,5 milijuna eura godišnje.

Računajući odštete i sadašnju plaću u slučaju dvogodišnjeg ugovora, Milan bi na 30-godišnjeg Argentinca približno potrošio oko 80 milijuna eura. Čak i da se odrekne Gonzala Higuaina, bit će na gubitku zbog 18 milijuna eura koje je izdvojio za dvanaestomjesečnu pozajmicu. Previše za klub koji je i dalje u tranzicijskoj fazi.

Premda sportski direktor Leonardo - uz kojeg je podrškom i razvojni direktor Paolo Maldini -  inzistira na Higuainovu otkupu, svjestan je financijskog opterećenja i rizika u vidu financijskog fair-playa. 

Budući da Milanova aktualna uprava - poučena brojnim pogreškama bivše rukovodstvene garniture - posluje hladne glave, Higuainov otkup na koncu sezone sve je nerealniji.

Gonzalo Higuain u dosadašnjih 13 nastupa u svim natjecanjima postigao je sedam pogodaka.

Pročitajte više