Crnogorci se ne boje: Možemo dominirati protiv Hrvatske

Foto: Pixsell / Nel Pavletić

NOVI veliki dvoboj je pred vaterpolistima Hrvatske i Crne Gore, ovog puta u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Barceloni (18:30 sati). Svjetske prvake Ivice Tucaka čeka ozbiljna prepreka, što je svakako momčad Vladimira Gojkovića koja je nedavno osvojila Svjetsku ligu. 

> Tucak: Snaga Crne Gore nam je dobro poznata

> Stare mušterije: Evo koliko Hrvatska nije izgubila od Crne Gore

"Četvrtfinale je najteža utakmica na prvenstvu. Sve staje u taj jedan meč. Znamo koje su vrline Hrvatske, ali znamo i njihove mane. Mislim da možemo igrati s njima", uvjerava Gojković uoči još jednog vaterpolskog klasika.

"Obrana mora biti na visokoj razini jer Hrvati imaju dva najbolja centra na svijetu u ovom momentu Luku Lončara i Josipa Vrlića. Veliki broj isključenja zarađuju na njima, dok s igračem više koriste dosta prilika. Imaju još dosta kvalitete, ali to je jedna od glavnih zadaća i moramo ih zaustaviti. Imamo igrače koji im se mogu suprotstaviti, čak i biti dominantni u duelima s njima", naglašava izbornik Crne Gore.

Jedan od najboljih igrača europskih prvaka iz 2008. Aleksandar Ivović smatra da je njegovoj ekipi puno lakše igrati ovakve utakmice u kojima nema pritiska jer je Hrvatska favorit, ali...

"Iskreno, najdraže mi je igrati ovakve utakmice. Sada znam da igramo protiv najboljih igrača na svijetu i čeka nas borba u kojoj ćemo vidjeti koliko stvarno može ova momčad. Vjerujemo da možemo puno, ali sve će se vidjeti u bazenu", jasan je Ivović. 

U ostalim susretima četvrtfinala sastaju se Španjolska i Grčka te Italija i Rusija.

RASPORED ČETVRTFINALA - 24. srpnja: 17:00 Srbija - Mađarska, 18.30 HRVATSKA - Crna Gora, 20.30 Italija - Rusija, 22:00 Španjolska - Grčka

PAROVI POLUFINALA - 26. srpnja: Srbija/Mađarska - HRVATSKA/Crna Gora Italija/Rusija - Španjolska/Grčka

Pročitajte više