Cro Cop ide dalje: Opet ću doći do Fedora

DVA DANA nakon borbe u japanskoj Saitama Areni Mirko "Cro Cop" Filipović sredio je dojmove i otkrio da ponovno želi izazvati Fedora Emalianenka. Cro Cop će nakon kraćeg odmora ponovno u ring, a kako je otkrio, čak dva meča bi mogao održati u naredna četiri mjeseca.

Mirko je naime dobio dvije ponude za borbe do kraja ove godine, a pored Minotaura i Sergeja Haritonova sebe i dalje smatra kao jednog od potencijalnih kandidata za preuzimanje titule prvaka u Prideu.

"Preko nekog od njih mogao bih opet doći do Fedora. Osim nas (Minotaura, Haritonova i Filipovića), njega nema tko drugi izazvati." - rekao je Mirko za Sportske novosti.

Zanimljivo, Nacional u novom broju, izvještavajući o borbi između Fedora i "Cro Copa", piše kako je njihov novinar nakon meča na večeri s Emalianenkom razgovarao o borbi, a na prijedlog novinara da se revanš između Mirka i Fedora održi u Zagrebu, npr. na Maksimirskom stadionu, Fedor "se nasmijao i potvrdno kimnuo glavom".

Ova mogućnost zasad ipak ostaje samo na razini prijedloga, jer glavnu riječ u organizaciji borbe takvog ranga ima Pride.

Pored jučer spominjanih razloga neuspjeha (želja za atraktivnim završetkom, misteriozni nestanak zraka i nagli nestanak Mirkove snage), "Cro Cop" je rekao i kako je prerani odlazak u Japan učinio svoje. Ukratko, Cro Copov stožer je zaključio kako je naš borac prerano otputovao u Japan u kojem se nije uspio potpuno priviknuti na vremensku razliku, a nije niti dobro spavao.

"Cijeli tjedan nisam mogao zaspati kako treba. Trebao sam doći kasnije u Tokio i izbjeći takve probleme. Najbolje je kad Cuky, Igor, Vlado i ja dođemo u Japan dva dana prije borbe. Odsad ćemo isključivo tako raditi." - kaže "Cro Cop" za Jutarnji list.

"Alibi ne tražim, niti mi vrijede hipotetske priče u stilu, 'što bi bilo kad bi bilo'. No kad smo već kod toga, sljedeći put u Japan ću krenuti u petak, doputovati u subotu te u nedjelju odraditi meč." - zaključio je hrvatski borac u ultimate fightu Mirko Filipović.

Ruski borac Fedor Emalianenko pak kaže kako je Mirko pokazao da je pravi borac, te da ga je Mirko "zadivio svojom snagom i fer igrom".

Emalianenko je priznao i da je u nedjelju od Mirka dobio više udaraca nego od bilo kojeg protivnika s kojim se do sada borio, piše Nacional.

Pročitajte više