Croatia osiguranje i PBZ novi sponzori Dinama

IZVRŠNI dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić objavio je da će na proljeće novi sponzor maksimirskog kluba postati najveća hrvatska osiguravateljska kuća Croatia osiguranje i jedna od dvije najveće banke u Hrvatskoj - PBZ.

Mamić je otkrio da će od proljetne polusezone Dinamovi igrači nositi dresove Croatia osiguranja i Privredne banke Zagreb, a tu su još dva važna sponzora EPH i Ina. Svečeno potpisivanje ugovora, kako je najavio Mamić, bit će upriličeno nakon Nove godine.

"Za normalan život kluba trebat će nam 100 milijuna kuna. Igrače ćemo prodavati samo kada to bude odgovaralo interesima kluba, i kupovat ćemo samo igrače za koje smo sigurni da će biti pojačanja" - kazao je Mamić Sportskim novostima.

Iako je Jerko Leko izjavio da ga nitko nije zvao u Maksimir, Mamić tvrdi suprotno. Kaže da su mu slali jasne signale i poruke, imali su navodno i dogovor da se čuju, ali kada ga je zvao, kako tvrdi, Leko je isključio mobitel.

Dinamov dopredsjednik je najavio da će prije odlaska na pripreme u Španjolsku Ćorluka potpisati novi petogodišnji ugovor, puno povoljniji za njega te će nakon Eduarda i Bošnjaka biti najbolje plaćeni igrač Dinama.

Najnovije Dinamovo pojačanje je Brazilac Anderson Costa, koji je s Modrima potpisao petogodišnji ugovor vrijedan navodno milijun eura.

Mamić otkriva kako će završetak gradnje maksimirskog stadiona osigurati putem komercijalnih kredita, a struka treba definirati kakav će biti model njegovog završetka.

Sav prihod s utakmice koja će se 13. svibnja odigrati u Maksimiru bit će uplaćen obrani generala Gotovine, Čermaka i Markača, najavio je Mamić. Datum i posljednja utakmica prvenstva odabrani su jer je baš na Maksimiru prije 15 godina "počela obrana Hrvatske".

Najveća sreća u godini koja je pred vratima za Mamića bi značila plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva, Dinamo u Ligi prvaka i "zimovanje" u Europi.

Pročitajte više