Crvena Zvezda prijeti Dinamu u Ligi prvaka: Evo tko su mogući suparnici hrvatskog prvaka

Foto: Hina

DINAMO je jučer osvojio 11. naslov hrvatskog prvaka i ponovno će loviti grupnu fazu Lige prvaka, u kojoj je igrao ove sezone i na čijem je otvaranju senzacionalno pobijedio Arsenal.
 
Hrvatski prvak je u prošlim kvalifikacijama bio nositelj u svim pretkolima nakon pomora favorita prije play-offa, pa je tako albanski Skenderbeu bio posljednja prepreka Dinamu za plasman u Ligu prvaka.
 
Dinamo nositelj u drugom i trećem pretkolu, prijete mu Zrinjski, Zvezda, Astra...
 
Sljedeće sezone Dinamo će biti nositelj u drugom i trećem pretkolu, ali će mu ponovno trebati čudo za status nositelja u play-offu.
 
U drugom pretkolu Dinamo bi trebao imati lagan zadatak budući da su mu najteži mogući suparnici mostarski Zrinjski, Žalgiris iz Vilniusa, izraelski Hapoel Be`er Sheva ako obrani tri boda prednosti ispred Maccabija kod kojeg gostuje večeras ili ljubljanska Olimpija koja uoči odlučujućeg derbija s Mariborom ima tri boda više.
 
 
 
Treće pretkolo donosi suparnike koji se mogu podijeliti u dvije skupine: jači poput Zvezde, Rosenborga ili Astre koja je prvi put u povijesti osvojila prvenstvo Rumunjske, te lakše poput prvaka Albanije (vjerojatno opet Skenderbeu), Islanda, Walesa, Gruzije ili nekog autsajdera koji preskoči drugo pretkolo.
 
 
 
Do Lige prvaka preko starih poznanika?
 
Ipak, za prolazak u grupnu fazu Dinamo će najvjerojatnije morati izbaciti nekog od starih "poznanika" - Olympiacos, Celtic ili Red Bull Salzburg. Nositelji u play-offu su i Plzen i ciparski APOEL, koji se u ovoj konkurenciji ističe kao vjerojatno najlakši suparnik.
 
Modri će biti nositelj u play-offu ako ranije kiksaju tri kluba
 
Dinamo je trenutno klub s osmim najboljim koeficijentom u play-offu, što znači da su mu potrebna tri kiksa klubova s boljim koeficijentom kako bi ponovno bio nositelj i izvukao "neki Skenderbeu" kao prošle godine. Dinamo se na toj ljestvici može pomaknuti jedno mjesto naprijed ako Legia, koja dijeli prvo mjesto u Poljskoj, ne osvoji naslov.
 
 
 
Prve utakmice sredinom srpnja
 
Ždrijeb za prvo i drugo pretkolo je 20. lipnja, a prve utakmice Dinama u Europi 12. ili 13. i 19. ili 20. srpnja. Mogućeg suparnika u trećem pretkolu Dinamo će saznati 15. srpnja, a u play-offu 5. kolovoza. 
 

Pročitajte više