LIGA PRVAKA

Čudesni Haland s 19 godina preskočio Pršu, Da Silvu i Šukera

Foto: EPA/Getty (Grafika Index)

TEK mu je 19 godina i tek je nedavno debitirao u Ligi prvaka, a već je jedna od najvećih nogometnih zvijezda. Mladom Norvežaninu Halandu život se promijenio u samo nekoliko mjeseci. 

Nogometni svijet upoznao ga je u dresu Red Bull Salzburga. Dominirao je u austrijskom prvenstvu, a zablistao je u Ligi prvaka. U grupi je za Red Bull Salzburg zabio osam golova u šest utakmica, a sjajnu formu preslikao je u dres Dortmunda, koji ga je kupio za samo 20 milijuna eura.

Njemački velikan tim potezom je napravio možda i najbolji transfer u povijesti kluba. Kupio je fantastičnog napadača za, u današnjem nogometu, male novce.

Sinoć je razbio bogati PSG s dva sjajna gola

Haland je u pobjedi Dortmunda protiv PSG-a u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka zabio oba gola i dominantnom igrom se okitio titulom igrača utakmice. 

S ta dva gola ukupno je zabio čak deset golova u svojoj debitantskoj sezoni Lige prvaka, a za to mu je trebalo samo sedam utakmica. 

Već je srušio razne rekorde, a sprintom od 60 metara protiv PSG-a skoro je srušio svjetski rekord. Haland je 60 metara pretrčao za 6,64 sekunde, a rekorder Chris Coleman drži 6,34.

Klinac je preskočio Šukera, Pršu, Eduarda...

S deset golova preskočio je spomenuti trojac na listi najboljih strijelaca u povijesti Lige prvaka. Haland je trenutno na 246. mjestu, dok Pršo drži 291. mjesto (21 nastup, devet golova), Eduardo Da Silva 351. (32 nastupa, osam golova), a Šuker 426. mjesto (18 nastupa, sedam golova).

Naravno, Norvežanin je prešišao sjajne igrače poput Coutinha, Robinha, Nanija, Lukakua, Besta, Hazarda, Cantone i mnoge druge.

Podsjetimo, najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka je Cristiano Ronaldo sa 128 golova, Messi je drugi sa 114, a treće mjesto drži Raul sa 72 gola.

Pročitajte više