Čudo u Lyonu: Američki juniori preživjeli protiv jednog od favorita SP-a

EPA-EFE

NEVJEROJATAN rezultat ostvarila je mlada reprezentacija SAD-a u Lyonu protiv Francuske. Amerikanci su odigrali 1:1, a Francuze je teške blamaže spasio Kylian Mbappe tek u 78. minuti.

Momčad koju je američki izbornik Dave Sarachan izveo na travnjak u Lyonu nema previše veze s reprezentacijom SAD-a. Od standardnih igrača prepoznat ćete jedino Bobbyja Wooda i eventualno DeAndrea Yedlina, koji je ušao u drugom poluvremenu, dok za većinu ostalih, kao ni mi, sigurno niste čuli.

Budući da je američki MLS u punom tijeku, ostatak momčadi čini su mladi igrači, neki čak i 18-godišnjaci, kojima je izbornik želio dati priliku protiv superjakih Francuza. Američki mediji prognozirali su im poraz od minimalno četiri gola razlike, a Francuzi predvođeni Pogbom, Griezmannom, Giroudom i Mbappeom od prve minute su ih stisnuli u kazneni prostor i počeli redati prilike.

Nešto je obranio odlični mladi golman Zach Steffen, nešto su Francuzi nevjerojatno promašili da bi u 44. minuti Julian Green iskoristio očajnu reakciju Djibrila Sidibea i nezgodnim udarcem u prvi Llorisov kut pogodio za senzacionalno vodstvo.

Francuze su navijači na poluvrijeme ispratili glasnim zvižducima, a Deschampsova momčad je i u nastavku nastavila s pritiscima. Hrabri, borbeni i požrtvovni Amerikanci branili su se svim silama, ali su ipak pokleknuli u 78. minuti kad je Pavard ubacio s krila, a snalažljivi Mbappe našao prostora za udarac i zabio za 1:1.

Jurnuli su Francuzi po pobjedu do koje su lako mogli doći da Steffen nije nekoliko minuta kasnije skinuo odličan slobodan udarac Fekiru, a u sudačkoj nadoknadi s dvije nevjerojatne reakcije ponovno spasio svoj gol.

Francuska će na SP-u igrati u skupini C s Danskom, Peruom i Australijom.

Pročitajte više