Cvjetičanin: Vjerujem da će moj Filip biti bolji od mene

FILIP CVJETIČANIN, 18-godišnji sin proslavljenoga hrvatskog košarkaša Danka, ovog je ljeta pristupio američkoj sveučilišnoj momčadi s Florida Gulf Coast Universityja.

Mladi hrvatski košarkaš nastavit će svoje vještine razvijati na Floridi, gdje će ga trenirati Andy Enfield, stručnjak na vrlo dobrome glasu kad je šuterski dril u pitanju.

"Znamo da Andy ima reputaciju fantastičnog trenera za šut, te da je radio s mnogim NBA igračima. Impresionian sam uopće sa svime što sam vidio u FGCU-u. Mislim da smo pronašli pravo mjesto za Filipa - rekao je Cvjetičanin senior, danas skaut New Jersey Netsa, za News-press.com.

"Mislim da Filip može postati puno bolji košarkaš no što je sada. Radit ćemo puno s njim i napraviti od njega velikog šutera"  rekao je trener Enfield, dok je Cjetičanin dodao:

"Uistinu se nadam da Filip može postati bolji košarkaš od mene. Svaki otac priželjkuje da ga njegov sin nadmaši. Neću reći kako očekujem da će imati velik utjecaj na igru odmah na početku sveučilišne karijere, ali definitivno ima priliku postati vrlo dobar igrač".

"Biti bolji od oca u Filipovu slučaju ne bi bila mala stvar. Danko je igrao u finalima Olimpijskih igara: 1988. u Seulu i 1992. u Barceloni. U Seulu su bolji bili Sovjeti sa Sabonisom i Marčulionisom, a u Barceloni Michael Jordan, Magic Johnson i društvo", naveo je autor teksta Seth Soffian.

Pročitajte više