"Da je Robert Kovač ostao u igri, pobjeda ne bi bila upitna"

NAŠI reprezentativci nisu bili zadovoljni rezultatom maksimirske utakmice, a svi se slažu jednom: pali su kad je Robert Kovač izašao iz igre.

Niko Kranjčar koji je danas igrao odlično, dvaput je skoro bio i strijelac, rekao je ne može biti zadovoljan krajnjim rezultatom. "Očito je da smo drugo poluvrijeme pali. No, ne moramo žaliti jer imamo sedam bodova iz tri utakmice.", komentirao je Niko i dodao da je zadovoljan svojom igrom.

"Da se Robert Kovač nije ozlijedio, ne bi došlo do konfuzije u zadnjih 15-20 minuta i mi bi dobili utakmicu. U kvalifikacijama sada ostaje velika borba, vjerujemo u sebe i nadamo se da ćemo ostvariti cilj" - dodao je Niko.

Najbojli hrvatski pojedinac ponovo je bio Dario Srna. "Vratar je ostavio prazan prvi put, pa sam tamo i pucao. Nažalost, ovaj put nije bilo dovoljno za pobjedu." - izjavio je Srna nakon utakmice te dodao kako su Bugari zasluženo odnijeli bod, jer su igrali ofenzivno, s tri špice i u posljednjih 20-ak minuta pokazali su svoju snagu.

"Mislim da nam je izlazak Roberta Kovača poremetio sve. No, mislim da kad zbrojimo sve tri utakmice, da je sve ok. Napravili smo neke greške koje moramo ispraviti. Najlakše je nakon svega pametovati, ja to ne želim. Može nam biti žao zbog vodstva, no što je tu je, idemo dalje." - zaključio je Srna.

Stup hrvatske obrane Robert Kovač morao je izaći prije kraja utakmice zbog grčeva. "Stvarno mi je žao što smo izgubili. Drugo poluvrijeme nismo nikako odigrali, a kad vodimo 2:0 ne smijemo tako lako ispustiti bodove. Mislio sam da će biti bolje ako izađem, jer su me ulovili grčevi. Čini se da bi možda bilo bolje da sam ostao u igri. No, što je tu je." - rekao je Kovač.

Klasnić je na utakmici bio neprimjetan. "Prvo smo poluvrijeme odigrali puno bolje nego drugo. Nećemo se sad ljutiti, što je tu je. Osvojili smo bod. Trener je odlučio izvaditi me iz igre. Ja mislim da nisam dobro ušao u utakmicu, ne znam zašto." - razočaran je mladi hrvatski napadač.

Kapetan Niko Kovač slaže se sa suigračima da je ključan bio izlazak Roberta Kovača: "Bugari su igrali fantastično. Ne znam tko je bio doma, tko u gostima. U drugom poluvremenu su nam Bugari pokazali kako se igra. Nije bitno tko je bio izmijenjen, bitno je da tko god uđe bude pravi, mi smo bili predaleko od naših suigrača. Mislim da je pad uslijedio nakon što je Robert izašao. Da je ostao sigurno bi izašli kao pobjednici" - izjavio je Niko Kovač.

Dado Pršo rekao je da reprezentacija nije djelovala kompaktno, te dodao kako se nisu snašli kad su nastupile izmjene. "Previše smo se povukli i olakšali posao Bugarima." - izjavio je Pršo.

Butina je također žalio za propuštenim bodovima: "Znam da nam je to bila prilika da se otcijepimo. Pogotovo što smo doma vodili 2:0. Osjećam veliku žalost zbog ovoga što se danas dogodilo. Mislim da smo izgorili, ali detalji su odlučili da bod ide njima. Dečkima nitko ne bio smio rei niti jednu riječ, mislim da smo možda platili i danak neiskustvu. Nitko nas nije tjerao da se povučemo."

Pročitajte više