Dado Pršo javio Markoviću da napušta hrvatsku reprezentaciju!

JEDINI naš napadač svjetske klase, Dado Pršo, javio je predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću da napušta hrvatsku reprezentaciju! Poziv je stigao iznenadno, s obzirom da je predsjednik nedavno u razgovoru za Index kazao kako sljedećeg tjedna putuje u Glasgow, gdje je s Pršom trebao razgovarati o njegovoj reprezentativnoj budućnosti.
Nakon povratka s kratkotrajnog njemačkog izleta zaživio je strah kako smo najboljeg hrvatskog napadača možda posljednji put vidjeli u kockastom dresu.

Stvar se bitno pogoršala nakon izjava sad već bivšeg izbornika Zlatka Kranjčara kojima je na neefikasnost naših napadača odgovarao zazivanjem Davora Šukera te iznio stav da ga nimalo ne zabrinjava eventulani Pršin oproštaj.

No, jedini istinski odlazak Prše nisu navodne nesuglasice s Cicom već njegovo zdravstveno stanje. Iako nam je Marković tijekom razgovora kazao da liječnički pregled kojem se Pršo podrvgnuo nije otkrio pogoršanje stanja, čini se kako to nije ni blizu onom činjeničnom stanju stvari.

Naime, Pršino koljeno ne može izdržati tolike napore te je reprezentativna karijera, nažalost, za njega završeno poglavlje.

"Dado me nazvao, kazavši da mu se ozljeda koljena pogoršala. Osobno ću ipak, početkom kolovoza krenuti put Glasgowa kako bi porazgovarao s njim." - kazao je predsjednik Marković novinaru Sportskih novosti.

Svjestan značaja i statusa koji Pršo ima u našoj nacionalnoj vrsti, Marković će u Škotskoj sigurno posegnuti za svim raspoloživim sredstvima nagovora i pregovora. No, pitanje je koliko će, unatoč svojoj dubokoj povezanosti s Pršom, moći utjecati na njegovu odluku.

Marković je zamolio Dadu da pričeka s definitivnom objavom, barem dok se ne odradi sastanak u Glasgowu. No, prema nekim informacijama, Dado će svoje konačno zbogom reprezentaciji i službeno priopćiti vrlo brzo.

Nema dvojbi koliko će bolan i težak udarac za našu vrstu biti oproštaj od neumornog vođe, pogotovo uzmu li se u obzir nadolazaće kvalifikacije za EP 2008. godine.

Niko Kovač: Ja i Robi ostajemo!

Svoje žaljenje i nevjericu zbog Pršinog rastanka već su izrazili neki naši reprezentativci, ustvrdivši kako je suvišno razglabati koliko bi nas njegov odlazak oslabio.

"Dado prestaje igrati? Vijest je loša i ja je sigurno ne prihvaćam. Ja i Robi nastavljamo, nadam se da će to biti putokaz i Prši. No, shvaćam da situacija nije ista, kod njega je riječ o zdravstvenim poteškoćama. Ako priroda učini svoje, pomirit ćemo se sa sudbinom." - emotivan je kapetan Niko Kovač.

"Medicina danas radi čuda, zašto se ne nadati da će ga liječnici osposobiti za utakmice u kontinuitetu? Bio bi najsretniji da se ponovo vidimo u nedjelju 13. kolovoza na okupljanju. U međuvremenu ćemo se čuti. Suvišno je razglabati koliko smo osljebljeni bez njega, usudim se reći kako bi gubitak bio nenadoknadiv." - dodao je Kovač.

D.R.
Foto: D.P.

Pročitajte više