braća mamić krivi

Daily Mail: Kaos u Dinamu. Braća Mamić moraju u zatvor, a dolazi Tottenham

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

DINAMO i Tottenham u četvrtak u 18:55 igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Europa lige, a Spursi brane 2:0 iz Londona.

No, glavna tema uoči te utakmice je pravomoćna presuda Vrhovnog suda RH prema kojoj su Zdravko i Zoran Mamić, zajedno s bivšim direktorom Damirom Vrbanovićem, osuđeni zbog izvlačenja novca iz Dinama. Zdravko Mamić dobio je šest i pol godina i mora vratiti 52 milijuna kuna, a Zoran Mamić četiri godine i osam mjeseci.

Dinamov sad već bivši trener jučer je podnio ostavku na mjesto trenera prve momčadi pa će Dinamo u četvrtak voditi njegov dosadašnji pomoćnik Damir Krznar.

Vijest o pravomoćnoj presudi objavljena je i u engleskim medijima, a Daily Mail je napisao da je u Dinamu kaos uoči utakmice sa Spursima.

"Trener je podnio ostavku i ide u zatvor na četiri godine, njegov brat i bivši direktor pobjegao je u Bosnu i živi u hotelu s pet zvjezdica nakon što je iz kluba izvukao 13 milijuna funti", naslov je na Daily Mailu koji objašnjava što se događa oko Dinama.

"Zoranov brat Zdravko je dobio šest i pol godina zatvora, ali je potpuno nevjerojatno da je i dalje u bijegu. Vijest o potvrđivanju nepravomoćne presude ostavila je klub u rasulu. Iako je prvi na tablici i još ima teoretsku šansu proći Spurse, na Dinamo se nadvio crni oblak", piše Daily Mail.

BBC je još jučer kratko objavio da Zoran Mamić više nije trener Dinama te je naveo razloge i detalje presude.

Pročitajte više