transferi

Daily Mail: West Ham prodaje igrača kojeg je prije godinu i pol platio 50 mil. eura

WEST HAM ponovno traži novog napadača.

Londonski klub je od 2010. godine do danas kupio čak 48 napadača, ali nijedan od njih nije se pokazao kao dugoročno rješenje. To je prije godinu i pol dana trebao biti Sebastian Haller kojeg je West Ham platio Eintrachtu 50 milijuna eura i tako srušio klupski rekord.

No Francuz je u 53 utakmice zabio samo 14 golova uz tri asistencije i visoko kandidira za jedan od najvećih promašaja u povijesti kluba u zaista opakoj konkurenciji. Momčadi Davida Moyesa napad je ogroman problem. Obrana je primila isti broj golova kao prvoplasirani Liverpool (21), ali napad se muči i Moyes će tražiti nova rješenja u zimskom prijelaznom roku.

Kako piše Daily Mail, West Ham će se pokušati riješiti Hallera za kojeg je jako zainteresiran Ajax. Nizozemci navodno nude oko 25 milijuna eura, dvostruko manje nego što ga je West Ham platio, i taj transfer bi se mogao uskoro realizirati. Halleru nizozemska liga nije nepoznanica budući da je od 2015. do 2017. igrao za Utrecht i zabio 51 gol u 98 utakmica.

Dembele se ove sezone traži

Novac od prodaje Hallera klub namjerava uložiti u transfer Mousse Dembelea koji je prošle sezone igrao odlično za Lyon i zabio 24 gola. Lyon je ljetos odbijao veliki novac za 24-godišnjeg Francuza, no Dembele je ove sezone zabio samo jedan gol i traži formu, a nedavno je slomio i ruku, zbog čega će kraće vrijeme izbivati s terena.

Moyes upravo Dembelea vidi kao idealno rješenje za svoj napad, a francuski i engleski mediji pišu da je West Ham već kontaktirao Lyon i raspitivao se za napadača. Dembele je želio ljetos otići iz Lyona, ali je predsjednik kluba spustio rampu. Ne zna se koliko bi Lyon sad mogao tražiti za Dembelea, ali procjenjuje se da bi ga pustio za između 35 i 40 milijuna eura, što bi West Ham mogao platiti.

Pročitajte više