TRANSFERI

Daily Record: Novi francuski bogataši pripremaju podebljanu ponudu za Šimunovića

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZANIMANJE Lillea za bivšeg Dinamova stopera Jozu Šimunovića nije novo, ali prodajom Nicolasa Pepea Arsenalu za skoro 80 milijuna eura francuski je klub dobio golem financijski poguranac, a dio novca svakako će uložiti u pojačanja.

Škotski Daily Record piše kako se očekuje da se Lille vrlo skoro javi Celticu s novom, osjetno izdašnijom ponudom od četiri milijuna funti (4,4 milijuna eura). Takva je, naime, bila prva ponuda Lillea, ali škotski div ju je bez razmišljanja odbio jer je više potrošio kako bi Šimunovića uopće doveo iz Dinama.

Trener Lillea Christophe Galtier potvrdio je interes za hrvatskog stopera i jako ga želi dovesti, piše Daily Record, ali i dodaje kako Celtic ne namjerava prodati Jozu osim u slučaju vrhunske ponude, što ona prva definitivno nije bila.

Šimunović je na Celtic Park stigao u ljeto 2015., a ima još dvije godine ugovora. Škoti bi ga zato mogli pustiti jedino iz straha da će ih za dvije godine napustiti kao slobodan igrač i ostaviti ih bez ikakve odštete. 

Stoga, uspiju li nagovoriti nove francuske bogataše da povećaju početnu ponudu, 191 cm visok 24-godišnjak mogao bi se preseliti na spektakularni stadion Pierre-Mauroy, koji se prema potrebi pretvara u dvoranu. Tamo se igrala završnica Eurobasketa 2015. godine, a na istoj su lokaciji prošle jeseni hrvatski tenisači osvojili Davis Cup.
 

Pročitajte više