HRVATSKA - TUNIS 1:2

Dalić: Bili smo nikakvi, ali kad ću isprobati ako ne sad?

NA KRAJU sezone pred više od osam tisuća ljudi u Varaždinu Hrvatska je poražena od Tunisa 2:1 u prijateljskoj utakmici. Zlatko Dalić i igrači rastaju se do rujna, kada se nastavlja ciklus kvalifikacija. Hrvatska je u posljednjih deset dana napravila što je trebala, bez obzira na večerašnji eksperiment u Varaždinu. 

Dalić je konačno ostvario svoju želju i zaigrao s trojicom u obrani i trojicom debitanata u početnoj postavi. Pogodak je zabio Bruno Petković, priliku od prve minute dobili su Dario Melnjak, Filip Benković i Simon Sluga, a kasnije i Mijo Caktaš. Prvo poluvrijeme ćemo brzo zaboraviti. Prava je sreća što je Tunis zabio samo jedan pogodak. U drugom poluvremenu Dalić je momčad vratio u postavu 4-4-2.

Mađarska je u međuvremenu došla na devet bodova i zasjela na prvo mjesto skupine E ispred Slovačke i Hrvatske koje imaju šest bodova. Četvrti je Wales s tri boda, a na dnu je Azerbajdžan s nula bodova. 

"Gorak je okus na kraju, ali što je tu je. Nismo dobro krenuli, nije štimalo s tri igrača u zadnjoj liniji, ali kad ćemo ako nećemo sada isprobati neke stvari? U drugom dijelu bilo je bolje, ali skrivili smo penal. Ono što svakako moramo popraviti je igra protiv kontranapada", nakon susreta je kazao Zlatko Dalić.

"Jako mi je žao zbog navijača, oni su napunili stadion, a mi smo bili nikakvi", dodao je. 

Domagoj Vida potvrdio je da Hrvatska teško može igrati u formaciji 3-5-2.

"Daleko smo stajali jedan od drugog, bez kompaktnosti, natrčali smo se bez potrebe. Sreća da je ovo bila prijateljska utakmica", kazao je Vida.

Pročitajte više