Dalić: Da mi je jedanaest Mandžukića

Foto: Hina

O NOVOM hrvatskom izborniku Zlatku Daliću ne priča se samo u Hrvatskoj, njegov debi i pobjedu u Kijevu protiv Ukrajine popratili su i europski mediji. Posebno su zainteresirani bili Talijani, u čijoj ligi igraju neki od najboljih hrvatskih igrača.

Dalić je u razgovoru za Tuttosport prokomentirao situaciju s Marijom Mandžukićem, koji je protiv Finske na Rujevici ozlijedio gležanj, a samo tri dana kasnije inzistirao da igra u najvažnijoj utakmici. Talijani su ga se već nagledali kako trčkara terenom krvave glave u dresu Juventusa, ali ipak ih još uvijek fascinira njegova borbenost i požrtvovnost.

Na pitanje je li Mandžukić tražio da igra protiv Ukrajine po svaku cijenu, Dalić je rekao: "Mario uvijek želi igrati. I za reprezentaciju i za Juventus, uvijek daje sve od sebe. Istina je, neki drugi igrači, da imaju njegove probleme, ne bi mogli igrati".

"Mario ima ratnički duh, on je najveći profesionalac, poznavajući ga, to me nije iznenadilo. Kad bih mogao, u svojoj bih idealnoj momčadi imao 11 igrača poput Marija". 

 

 

Pročitajte više