Dalić: Hrvatska će vjerojatno biti prava na proljeće

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je sudionik panel rasprave na međunarodnom nogometnom turniru mlađih uzrasta u Novigradu.

Dalić je govorio o svojim iskustvima iz Azije, o tome kako je biti trener nogometnim veličinama poput Modrića ili Rakitića i koliko je zajedništvo bilo bitno na putu do srebra u Rusiji. Osvrnuo se potom na aktualnu situaciju. 

"Odigrali smo neriješeno s Englezima. Bolja utakmica nego što je bila sa Španjolskom, ali to nije ono pravo izdanje hrvatske reprezentacije koje očekujem i što možemo i koja će biti vjerojatno na proljeće i sigurno u kvalifikacijama", rekao je izbornik za HRT.

No, tek je jesen, a Hrvatska, koja nije prava, 15. studenog na Maksimiru igra protiv Španjolske, a tri dana kasnije gostuje kod Engleske na Wembleyju.

"Šansa je to da popravimo dojam, da imamo sve u svojim rukama. Ako ostvarimo dvije pobjede možemo biti prvi u grupi. Sigurno da nismo bili u pravoj situaciji u početku, ali polako se dižemo u formi i tražit ćemo te dvije pobjede", kaže Dalić i poziva navijače na Maksimir. 

"Očekujem pun stadion protiv Španjolaca, sjajnu utakmicu, sjajnu atmosferu i našu pobjedu. Nakon toga na Wembleyju, hram nogometa, velika utakmica... To je sjajno. Hrvatska ove godine igra velike utakmice, protiv europskih i svjetskih prvaka. To je ono što sam i htio. Prave utakmice, veliki protivnici i veliki izazov. Nadam se da će svi igrači biti zdravi i pružiti pravu igru, onakvu kao što je bila na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Dalić.

Pročitajte više