Dalić izabrao igrača utakmice: Satrao je Viniciusa

Foto: Profimedia

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić za HRT komentirao je pobjedu nad Brazilom i plasman u polufinale Svjetskog prvenstva, gdje će njegova momčad igrati protiv Argentine. "Je li ovo najbolja utakmica generacije? Pa bilo je boljih utakmica, ali ova je perfektna. Odigrali smo kako smo se dogovorili.

Imali smo mirnoću, posjed, Livakovića... U pripremi utakmice bilo je problema jer su Oršić i Livaja dobili temperaturu. Sve smo to prebrodili i Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Sjajno, drugi put u četiri godine. Nemoguće je što radimo, zaista sjajno.

Hvala dečkima na ovome što su napravili, igrali su jako dobro. Cijeli turnir igramo dobro, kako treba, turnirski. Sada moramo smiriti tenzije, ostati ponizni, ja prvi. I moramo početi misliti na polufinale. Ako Bog da, ići ćemo do kraja. Vjerujemo u to. Moramo biti mirni i zaboraviti Brazil te se spremati za polufinale", rekao je Dalić.

"Brazilci su zanijemili, a mi smo pjevali Moja domovina"

Novinar HRT-a pitao je Dalića je li ga zabrinuo rani žuti karton Marcela Brozovića. "Malo je u početku, baš smo mu na poluvremenu skrenuli pažnju da mora paziti. Rekao sam dečkima da svatko da još pet posto i dobit ćemo utakmicu. Nemoguće je otvoriti se protiv Brazila i stvoriti puno šansi.

Napravili smo promjene u produžetku, a dečki koji su ušli, Petković i Oršić, pripremili su gol. Odigrali smo sjajnu utakmicu. Hvala navijačima koji su bili u manjini, a kao da nas je bilo kao i Brazilaca. Na kraju su oni zanijemili, a mi smo pjevali Moja domovina", odgovorio je Dalić.

"Livaković je opet obranio jedan penal i bio blizu drugog. Čini mi se da ga se protivnici boje. Obranio je prvi penal i dao nam samopouzdanje. Ostali smo kraljevi penala jer smo zabili ostale. Na miru sam gledao penale, već sam istreniran. Sve se poklopilo", nastavio je hrvatski izbornik.

"Juranović je satrao Viniciusa"

Govorio je i o Josipu Juranoviću. "Da biram igrača utakmice, bio bi to Juranović. Ubio je Viniciusa do kraja, satrao ga je. Jura je gazio gore-dolje, sprintao je. Vinicius se nije vidio, morali su ga zamijeniti. Igrač utakmice je Hrvatska, ali pojedinac je Juranović.

Veselit ćemo se i idemo dalje. Neka ljudi u Hrvatskoj slave i vesele. Rekao sam da je ovo turnir za odabrane, no mi baš zato igramo u inat zbog onih koji nisu mogli doći", zaključio je hrvatski izbornik.

Pročitajte više