HRVATSKA - PORTUGAL 2:3

Dalić: Mi napadamo Kovačića, mi samo pljujemo. Je li to normalno?

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

HRVATSKA je izgubila na Poljudu od Portugala 3:2 u zadnjem kolu Lige nacija, ali je ostala u Ligi A zahvaljujući 4:2 pobjedi Francuske protiv Švedske. Hrvatska ima jednak broj bodova kao i Švedska, no nije ispala jer je zabila više golova.

 

Dalićeva presica

"Mogu čestitati dečkima na borbenosti. Nije ih nagradilo, primili smo gol u zadnjoj sekundi. Ostali smo u Ligi nacija zahvaljujući tome što su nam se stvari poklopile, ne zahvaljujući našoj igri. Čestitke Portugalu na pobjedi."

Hrvatska u kvalifikacijama za SP i na Euru?

"Siguran sam da ćemo biti opet dobri i kvalitetni. Treba nam samo malo više vremena da se posložimo. Garantiram da ćemo biti konkurentni u kvalifikacijama za SP i na Euru."

Crveni Rogu?

"Ta situacija je okrenula utakmicu, dogodi se takva greška. Rog je odigrao dobro, napravio je jednu grešku, ali veseli me što se igrač manje nije osjetio na našoj igri."

Na čemu ćete najviše raditi do sljedećeg proljeća?

"Moramo standardizirati ekipu, znate da ja ne volim velike promjene, puno smo mijenjali, ali bio sam na to prisiljen. Također, moramo poraditi na obrambenoj igri."

Rog potencijalna zamjena za Brozovića i stil igre Hrvatske?

"Mi smo u problemima bez Brozovića. Probali smo s Rogom, vidjet ćemo kako će to biti u budućnosti. Igrali smo bez napadača jer nemamo napadača koji je u optimalnoj formi kao što je igrao Petković. Ovo je isto novi način na koji možemo igrati, kada dođu Rebić i Kramarić, imat ćemo u napadu puno slatkih briga."

Dalić je čestitao i U-21 reprezentaciji zbog plasmana na Euro

"Čestitao bih mladima i kolegi Bišćanu. Imamo i tamo mladih igrača koji bi imali kod nas mjesta, ali takav je dogovor bio, da igraju za U-21 selekciju."

Je li netko od klupskih trenera zbog pandemije tražio da njegovi igrači ne igraju za Hrvatsku?

"Nisam imao takvih slučajeva. Svi naši dečki su došli, to nam je za ponos. Pokušavam biti korektan, igrači se vraćaju bolesni u klubove, ali ovo je reprezentacija. To nije moj problem, već problem kalendara."

Obrana i Kovačić?

"Obrana prima previše golova, ali igramo s najboljim svjetskim ekipama. Ronaldo i slični igrači. Odgovoran sam, imamo puno problema, to me ubija i moramo to popraviti. Što se tiče Kovačića, mi ga napadamo, je li to normalno? Čovjek igra u Chelseaju, uvijek će imati svoje mjesto u reprezentaciji, ne mogu razumjeti pljuvanje takvih igrača. Nemamo mi 100 takvih igrača, čestitam mu na ovoj utakmici. Inače se jedva se čeka da se izgubi Hrvatska, a najlakše je sjediti u stolici i pljuvati."


Fernando Santos, izbornik Portugala

Hrvatska je jaka momčad. Pokušala je drugačije igrati ovu utakmicu taktički, igrači poput Modrića i Kovačića su nam otežali igru. Uspjeli su izjednačiti jer su iskoristili to što smo igrali ležernije i što smo usporili. Ipak, ne sumnjam da će Hrvatska biti jedna od jačih ekipa na sljedećem Euru, ali i Svjetskom prvenstvu.

 

Mateo Kovačić, veznjak Hrvatske

Nažalost, primili smo tri glupa gola. Imali smo i crveni karton, ali hajde, ostali smo u skupini. Nadam se da ćemo sljedeći put odigrati bolje i pobijediti. Danas sam zabio dva gola s kojima sam sretan, ali mi smo kolektiv i uvijek gledam nogomet kao momčadski sport. Nisam zabio do sada puno golova za reprezentaciju tako da je ovo dobro.

Dejan Lovren, stoper Hrvatske

Šteta, žao mi je jer smo dali sve od sebe na terenu. Da smo barem izvukli neriješeno jer bi se isplatio trud. Ne možemo shvatiti ni neke sučeve pogreške. Sad smo saznali rezultat druge utakmice i važno je da ostajemo u elitnoj skupini, ali žao nam je poraza. Super smo odradili prvo poluvrijeme, da Rog nije dobio crveni karton, možda bismo i pobijedili. Prvi put je danas ova četvorka igrala iza. Mislim da su Mile, Josip i Bradarić dobro odradili posao i da mogu biti zadovoljni sobom.

Mile Škorić, stoper Hrvatske

Dobio sam poziv i drago mi je zbog poziva. Sretan sam time, ali nesretan porazom. U prvom poluvremenu smo dobro stajali, mogli smo zabiti za 2:0, ali što je, tu je, idemo dalje. Svakako da je ovo najviši nivo, ipak igram u HNL-u. S osobne strane mogu biti zadovoljan, ali opet smo primili puno golova. Meni je drago da sam u reprezentaciji. Velika je stvar ostanak u elitnoj skupini. Trebamo se smiriti. Bit će opet Hrvatska jaka, ne moramo se bojati za to.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više