LIGA NACIJA

Dalić: Nema više iznenađenja. Sada želim pobijediti Francusku

Foto: EPA

HRVATSKA je na Maksimiru slavila protiv Švedske u trećem kolu Lige nacija s 2:1 nakon pogodaka Nikole Vlašića i Andreja Kramarića.

Jedini pogodak za Šveđane zabio je Marcus Berg, a Hrvatska je nakon pobjede protiv Švicarske u prijateljskoj utakmici došla do nove pobjede.

Izbornik Švedske bio je kratak

Prvi je pred novinare izašao Janne Andersson, izbornik Švedske. 

"Krenuli smo preoprezno u prvom dijelu, nismo se dobro postavili. U drugom poluvremenu više nismo mogli oklijevati pa smo preuzeli inicijativu, ali naravno da ne možemo biti zadovoljni rezultatom jer smo na kraju izgubili", rekao je švedski izbornik. 

Šveđani su tražili da se pitanja švedskih novinara i odgovorni izbornika ne prevode na hrvatski pa su sva ostala pitanja i odgovori bili dostupni samo švedskim medijima. 

Izbornik se zahvalio navijačima

Na presicu su stigli Zlatko Dalić i Dario Melnjak koji su komentirali pobjedu protiv Švedske, a pitanja hrvatskih novinara kao ni odgovori izbornika također nisu prevođeni na švedski. 

"Čestitke igračima i svima onima koji su 100 minuta kisnuli na Maksimiru. Uspjeli smo ono što je najbitnije, uzeli smo tri boda i idemo dalje. To je s moje strane", rekao je Dalić na početku pa dao riječ Dariju Melnjaku:

"Slažem se s izbornikom u svemu. Sada se okrećemo sljedećem protivniku nakon što smo osvojili važna tri boda, nećemo gledati pobjedi u zube."

Komentirao je Dalić i ulazak Kramarića

Švedske novinare zanimalo je je li sudac susreta bio naklonjen Hrvatskoj. Dalić je poručio kako nikad ne komentira suđenje. 

"Naša želja je ostanak u elitnoj skupini Lige nacija, to je naš cilj, ali za to nam treba još bodova", rekao je Dalić na jedno od pitanja švedskih novinara pa dodao:

"Krama je opet zabio gol, njega gol ide. Kad je došao negativan rezultat, stavili smo njega i riskirali. On je opet napravio svoje, zabio je gol i donio tri velika boda. Tu treba pohvaliti i Perišića koji je povukao sprint i dao loptu za Kramarića."

Dalić samokritičan

Osvrnuo se Dalić i na zadnjih 30 minuta u kojima Hrvatska nije izgledala dobro te je čak mogla primiti i koji gol, ali je ipak je zabila. 

"Čim smo mi popustili u presingu i koncentraciji, stvorili smo si probleme. Kuluševski nam je radio probleme i to je dio s kojim nisam zadovoljan. Mi smo protiv Švicarske trčali 117 kilometara tako da mi smeta ovih pola sata koje smo odigrali, ali razumijem odakle to", rekao je Dalić pa dodao:

"Možda ni ja nisam odradio zamjene na vrijeme pa smo zbog toga padali i padali u drugom dijelu."

Melnjak impresioniran Kuluševskim

Hrvatski lijevi bek, koji je prije ovog ciklusa slovio za drugi izbor iza Borne Barišića, prometnuo se kao prva opcija protiv Švicarske i Švedske. 

"Smatram da je dobro za reprezentaciju da je kadar širok i da jedan drugom stvaramo konkurenciju. U ovom trenutku izbornik se odlučio za mene i ja sam dao sve od sebe. Mislim da na svakoj poziciji imamo dobre igrače ili dobre zamjene, za koga god da se izbornik odluči, mi ne gubimo na kvaliteti", rekao je Melnjak pa dodao:

"Kuluševski je stvarno dobar igrač, ekipa mi je pomagala, ali svi smo imali problema s njim. Dobro smo odradili da s Bradarićem dodatno pokrijemo tu stranu."

Za kraj je izbornik poručio kako želi slaviti protiv Francuske. 

"Neće više biti iznenađenje, ali ja želim pobijediti Francusku u sljedećoj utakmici. Posljednje dvije utakmice smo bili bolji od njih, a da bismo to uspjeli, moramo neke stvari malo korigirati."

 

 

Pročitajte više