HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić objavio popis za pripreme za Euro. Dio igrača mogao bi dobiti zabranu

Foto: Index

ZLATKO DALIĆ objavio je popis igrača na koje računa na početku priprema za Europsko prvenstvo 2020.

Dalić priprema stožer kao da nema prijetnji odgode međunarodnih utakmica zbog epidemije koronavirusa. Turneja u Kataru za sada će se igrati prema planu krajem ožujka (26.ožujka Švicarska - Hrvatska, 30. ožujka Hrvatska - Portugal), no situacija se može promijeniti za minutu. 

Glasnogovornik reprezentacije Tomislav Pacak kazao je na početku press-konferencije da će izbornici objaviti popise bez obzira na prijetnje odgoda utakmica. 

"Pratimo situaciju, ali postoji mogućnost promjena ovisno o situaciji u pogođenim zemljama. Pratimo sve institucije i obavijesti", rekao je Pacak. 

Dalić je objavio širi popis i veći broj igrača s pretpozivom zbog mogućnih komplikacija s koronavirusom. Istaknuo je da je Grbić iz Lokomotive najbliži poziciji trećeg vratara ako Kalinić Lovre bude imao problema sa zdravljem ili minutažom. Poseban je problem s igračima iz Italije, moguće je da će im biti zabranjen ulaz u zemlju. Zasad su svi na popisu. Tu je i Ivan Perišić koji je liječio ozljedu stopala. Josip Brekalo, kojeg je izbornik Dalić namjeravao ustupiti mladoj reprezentaciji u spašavanju kvalifikacija za Euro, nakon odrješite poruke da je njegovo mjesto u A reprezentaciji i zahvaljujući igrama koje pruža u Wolfsburgu, nije Daliću i Bišćanu ostavio drugu mogućnost nego da se slože s njim.

"Trebali bismo za 2 tjedna putovati u Dohu i igrati dvije jako kvalitetne utakmice. Iskreno se nadam da neće biti otkazivanja i situacija koje nam ne odgovaraju. Pratit ćemo situaciju, ponašamo se kao da će biti sve u redu. Iznimno veći broj igrača je na pretpozivu zbog ove situacije, moramo biti spremni ako se dogodi nešto nepredvidivo", kazao je Dalić i izdiktirao popis. 
 

 

Na turniru u Dohi Hrvatska bi trebala igrati protiv Švicarske (26. ožujka) i Portugala (30. ožujka), što je početak priprema za Europsko prvenstvo 2020. koje se 12. lipnja otvara u Rimu.

Zlatko Dalić posljednjih mjeseci više je puta istaknuo da je njegov popis za Euro riješen i da bi bilo pogubno da u ovom dijelu nema popis u glavi. Problem je tek jedno mjesto u obrani nakon ozljede Dine Perića, tu konkurira šest-sedam imena. Formu Dalićevih reprezentativaca pratimo posljednjih sto dana do Eura iz tjedna u tjedan, a izbornik odrađuje i razgovore s ključnim imenima po Europi u njihovim klubovima. Jučer je iskrsnuo problem s igračima iz talijanske lige koji zbog epidemije koronavirusa imaju otežan birokratski put te im je upitan put na turneju u Katar. 

Uz izbornika A reprezentacije, na press-konferenciji nogometnog saveza bio je i Igor Bišćan koji je objavio listu igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo koje Hrvatska U-21 igra u gostima protiv Škotske (27. ožujka) te kod kuće protiv Litve (31. ožujka u Puli).

Izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić najavio je Elitno kolo kvalifikacija za EP koje će biti održano u Hrvatskoj (Lučko, Velika Gorica, Sesvete) od 25. do 31. ožujka, a na kojem će Hrvatska U-19 odmjeriti snage s Turskom, Portugalom i Slovačkom.

>>> PRATITE LIVE STREAM OD 11 SATI 

Pročitajte više