Dalić od generala dobio hrvatsku zastavu, Srbi burno reagirali: "Hrvati na krilima Oluje putuju u Rusiju"

Foto: Hina, Video: morh.hr

NA dodjeli nagrada Hrvatskog nogometnog saveza najboljim nogometašima i trenerima Hrvatske i Prve HNL izbornik Zlatko Dalić dobio je poklon koji je izazvao burne reakcije srpskih medija.

U ime potpredsjednika vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uručio je izborniku Zlatku Daliću veliku hrvatsku zastavu poput one koja se vijorila na kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin poslije operacije Oluja.

"Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija Oluja kruna je svih naših pobjeda, a dolazak pobjedničke Hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobjede u Domovinskom ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude poticaj za srčanu borbu na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini vjerni", stoji u poruci ministra Krstičevića.


 
Izbornik Dalić rekao je: "Mi ćemo učiniti sve da hrvatski narod bude ponosan na nas. Spremni smo i sposobni za velike stvari."

Srpski mediji popratili su vijest naslovima poput "Hrvati na krilima Oluje putuju u Rusiju", "Kockasti u Vukovaru slavili progon Srba", "Skandal u Hrvatskoj", "Sramota", "Hrvati provokacijom opet dižu tenzije" i slično.

Pročitajte više