Dalić: S Argentinom će biti najlakše, a s Nigerijom najteže

Getty Images

ATMOSFERA oko predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji sve je užarenija. Novinske i televizijske agencije svakodnevno oblijeću tabore reprezentacije koje su izborile nastup na 21. izdanju svjetske smotre koja je na rasporedu od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. godine.

Smještena u grupu D, Hrvatska će se sučeliti s Nigerijom (16. lipnja), Argentinom (21. lipnja) i Islandom (26. lipnja).

>> OVO JE POPIS HRVATSKE ZA SP Dalić izbacio Roga, Sosu, Čopa i pozvao jednog igrača više
>> Pogledajte popise reprezentacija za Svjetsko prvenstvo

U razgovoru za APTN, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić naglasio je kako će ogled s nigerijskom izabranom vrstom biti "najteži u grupnoj fazi".

"Prva utakmica protiv Nigerije bit će ključ naše grupe. Igramo protiv afričke reprezentacije koja nije onakva kakve su prije bile afričke reprezentacije. Nigerijci imaju njemačkog izbornika koji je promijenio način i stil igre i koji je u sustav uveo dosta mladih, gladnih i ambicioznih reprezentativaca. To je prednost Nigerije i zato ćemo protiv nje igrati najtežu utakmicu", elaborirao je Zlatko Dalić i obrazložio zašto će susret s argentinskom selekcijom biti, kako kaže, najlakša utakmica.

"Za mene će utakmica protiv Argentine biti najlakša utakmica u grupi. Igramo protiv favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva. Momčad koja u ekipi ima Lionela Messija može napraviti čudo. Prema osobnom uvjerenju, Lionel Messi najbolji je igrač na svijetu. Bit će to sjajna utakmica dvije reprezentacije koje gaje dobar nogomet. Protiv Argentinaca nemamo što za izgubiti. Igramo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Argentina je veliki motiv za nas."

Uz Argentinu, Hrvatska figurira za prva dva grupna mjesta koja jamče plasman u osminu finala. Međutim, Island je označen kao potencijalno iznenađenje.  

"Island je u kvalifikacijama bio ispred nas, pa imamo priliku da mu se osvetimo za doživljeni poraz koji nas je usmjerio prema baražu", zaključio je Zlatko Dalić uoči skorašnjeg početka pripremnog ciklusa i pripremnih prijateljskih mečeva s Brazilom (Liverpool, 3. lipnja) i Senegalom (Osijek, 8. lipnja). 

Pročitajte više