Dalić: Skidam kapu Ćorluki

Foto: Rungroj Yongrit/EPA

VEDRAN ĆORLUKA oprostio se od hrvatske reprezentacije nakon 103 nastupa i osvojene srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Razgovarao sam s Vedranom prije nekoliko dana, objasnio mi je svoja razmišljanja i najavio ovu odluku koju apsolutno poštujem. Bez obzira na to što nije puno igrao, Vedran je bio jedan od naših najvažnijih igrača u Rusiji", rekao je izbornik Zlatko Dalić i otkrio kako ga je Ćorluka oduševio.

"Svojim primjerom postavio je standard da niti jedan pojedinac nije važniji od reprezentacije i zaista mu skidam kapu s koliko je energije, strasti i emocija podržavao ekipu, kako je odrađivao treninge, držao atmosferu i onda vrhunski odradio svoj posao na terenu. Presretan sam što je impresivnu reprezentativnu karijeru mogao završiti na najljepši mogući način u Rusiji, zaslužio je to svime što je dao reprezentaciji."

Smatra da je Ćorluka jedan od najboljih hrvatskih stopera svih vremena.

"Više od 10 godina bio je nezamjenjivi prvotimac Hrvatske, jedan od najvažnijih igrača i prirodni lider na terenu i izvan njega. Ostat će zapamćen kao jedan od najboljih hrvatskih stopera svih vremena, perfektan tehnički i taktički. Želim mu sve najbolje u nastavku igračke karijere i zahvaljujem na izuzetnoj suradnji u proteklom razdoblju."

Pročitajte više