HRVATSKA NA EURU

Dalić: Southgate i ja htjeli smo se izbjeći. Ne može gore

Foto: Getty Images / Guliver image, EPA

ZLATKO DALIĆ nakon prvih dojmova sa ždrijeba u Bukureštu otkrio je kako je htio izbjeći Engleze, velike rivale Hrvatske koja na Wembleyju 14. lipnja 2020. godine otvara natjecanje u skupini Europskog prvenstva. U skupini je i Češka, čeka se još protivnik iz play-offa Lige nacija.

Dalić je sinoć pred kamerama poručio kako ne postoji ništa ljepše od otvaranja gostovanja na Wembleyju, a danas se nasmijao i kazao: "Nema ništa gore. Englezi će napraviti sve da nam uzvrate za SP, žele se osvetiti i odlična su ekipa, na domaćem terenu", kazao je Dalić i dodao:

"Igra se na lijepim stadionima, bit će krcato našim navijačima i s te strane smo zadovoljni."

Taj stav otkriva da izbornik nije zadovoljan drugom stranom izleta u Bukurešt.

"Ako Škoti prođu u play-offu Lige nacija, to su dva domaćina protiv kojih ćemo igrati u skupini i to bi moglo biti nezgodno. Željeli smo izbjeći Portugal, to se ostvarilo. O Češkoj ćemo tek učiti, a Srbija ako dođe, igrat ćemo s njima, ne razmišljam na način da su drugačiji protivnik po bilo čemu, to su strastvene utakmice, ali mi moramo razmišljati kako pobijediti u dvije utakmice, potpuno je svejedno protiv koga igramo", odgovara izbornik koji na Euro vodi viceprvake svijeta, no ipak pomlađenu momčad koja je kroz kvalifikacije dijelom obavila smjenu generacije.

Bit će zanimljivo vidjeti sastav koji će istrčati dogodine u lipnju na Wembleyju. 

"U Ligi nacija kada smo igrali s njima imali smo mnoge probleme, to je bio period u kojem smo mijenjali puno igrača, sve to treba zaboraviti kao i Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Ovo će biti nova runda, iako će Englezi jako htjeli osvetu za SP, to je za njih veliki motiv. No mi moramo zaboraviti sve. 
Znamo da ćemo u dvije utakmice u Škotskoj tražiti prolaz, naš cilj je drugi krug. Bilo bi lijepo ostati do kraja u Londonu, ali o tome ne razmišljamo. Bilo bi lijepo i opet napuniti naše trgove u Hrvatskoj, još su ta sjećanja živa i ona će nas opet nositi", rekao je Dalić.

Otkrio je da je razgovarao sa Southgateom u hotelu prije ždrijeba i da dijele isti stav. 

"Ja i Southgate smo željeli preskočiti jedan drugog. Bit će teško. Bit će to ujedno i spektakl na Wembleyju, ali nas čeka teška utakmica, protiv jako motiviranog protivnika."

Pročitajte više