POPIS ZA GRČKU Dalić u ključnu bitku za SP s Vlašićem, Rebićem i tri lijeva beka

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixell

ZAVRŠILA je presica Zlatka Dalića koji je objavio popis igrača koji konkuriraju za play-off utakmice protiv Grčke na putu do Svjetskog prvenstva. Prva utakmica će se igrati 9. studenog na Maksimiru, a tri dana kasnije uzvrat ju u Grčkoj.

Pred novinare su stali Dalić i njegov novi pomoćnik Ivica Olić. Dalić nije puno otezao s popisom, nego je odmah otkrio imena igrača za utakmicu s Grčkom.

Popis hrvatskih reprezentativaca za utakmice s Grčkom
 
VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)
 
OBRANA: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Ivan Strinić (Napoli), Marin Leovac (PAOK), Zoran Nižić (Hajduk)
 
VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak), Nikola Vlašić (Everton)
 
NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht)
 
Pretpozivi: Marcelo Brozović (Inter), Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Standard Liege), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Antonio Milić (Oostende),

Dalić je rekao da je derbi u subotu bio odličan, da ima igrača u objema momčadima koji mogu u budućnosti igrati za reprezentaciju, da će na te igrače računati, ali da su sad pred reprezentacijom samo dvije utakmice te da za sada nema potrebe širiti popis.

Ivica Olić novi je pomoćnik Daliću. Nagađa se da će se stožeru priključiti još i Darijo Srna i Dražen Ladić.
 
''Imao sam tri želje u stožeru i to je moj cilj. Da imam dobru atmosferu, nama je to sad jako bitno i moramo biti na sve spremni. Mislim da bez obzira na to kako se situacija odvijala, da ćemo biti kompaktni'', rekao je izbornik, pa je nastavio:
 
''Već radimo na utakmici s Grčkom. U kontaktu sam s izbornikom Bosne i Hercegovine, ali najvažnije je kakvi ćemo mi biti. Ako mi budemo na našem nivou, ako budemo pravi, onda ćemo proći. Ali ovo je najteži mogući protivnik i igrat ćemo na terenu gdje je incidentna i agresivna atmosfera.  O Ancelottiju ne razmišljam. Ne želim gubiti koncentraciju. Važna mi je samo Grčka'', rekao je Dalić.
 
Dalić kaže kako ima ideju za igru i da su pozvani Nikola Vlašić i Ante Rebić opcije za lijevo krilo.
 
''Naravno da ćemo biti ofenzivniji i pokretljiviji prema naprijed. Vidite da sam uzeo dvojicu mladih ofenzivnih igrača koji su jaki jedan na jedan. Moramo raditi na svemu, ali nećemo odustati od modela koji Hrvatska igra.''

Izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan prvi se obratio novinarima i najavio susret U-21 reprezentacije s mladom reprezentacijom Grčke. Gračan je najavio da će Nikola Vlašić dobiti poziv za A selekciju. Dodao je da se Vlašić pokazao i dokazao u Evertonu i očekuje da će Nikola dobiti minutažu i u A reprezentaciji.

Dalić je u subotu bio u Splitu na utakmici između Hajduka i Dinama.

"Bit će to dvije utakmice u četiri dana koje nam život znače. Oslonit ćemo se na najbolje što imamo i moramo pobijediti. Ako izborimo SP i ostanem izbornik, onda će biti mjesta i za neke nove igrače za budućnost", poručio je Dalić koji je prihvatio izborničku funkciju nakon što je smijenjen Ante Čačić i u dva dana uspio podići reprezentaciju koja je ostvarila zlatnu pobjedu kod Ukrajine i stigla do play-offa.

 

 

Pročitajte više