Dalića ne zanima bivši dinamovac koji je odbio Prosinečkog

Foto: Hina

JOZO ŠIMUNOVIĆ podigao je puno prašine u regiji nakon što je odbio poziv Roberta Prosinečkog za nadolazeće utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Šimunović je bio mladi hrvatski reprezentativac i branič Dinama, no svoju budućnost vidio je u dresu reprezentacije BiH pa je odlučio promijeniti nogometno državljanstvo. No od tada je dvije utakmice prosjedio na klupi, a jedno okupljanje propustio je zbog ozljede. Odbijenica Prosinečkom iznenadila je sve u BiH i potakla niz ružnih komentara na račun bivšeg dinamovca. Zlobnici tvrde da se predomislio jer želi opet igrati za Hrvatsku, no to je nemoguće jer FIFA nogometašima promjenu nacionalnog dresa dopušta samo jednom.

Ipak, novinare iz BiH zanimalo je što o Šimunoviću misli hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

"Šimunovića poznajem još iz Dinama. Kao mlad je otišao u Celtic, tamo je već dugo, igra dobro, i to je sve što mogu reći o njemu", rekao je Dalić za Sportsport.ba.
 
"Nisam upoznat s cijelom situacijom između Šimunovića i reprezentacije BiH. Napravio sam popis igrača na koje ću računati na američkoj turneji, imamo četiri stopera: Ćorluka, Vida, Mitrović i Lovren... No svaki je igrač koji želi igrati za Hrvatsku, a koji može donijeti određenu kvalitetu, dobrodošao. Fokusiran sam samo na igrače koji su igrali u kvalifikacijama", dodao je Dalić.

 

 

Pročitajte više